Nästa artikel
Absurt ös i Tesla Model S
Nyheter

Absurt ös i Tesla Model S

Publicerad 20 juli 2015 (uppdaterad 20 juli 2015)
Tesla fyller på sitt lekfulla ordförråd när det gäller acceleration. Med en uppgradering blir det möjligt att köra i ”Ludicrous Mode”.
På Model S P85D finns, förutom sportläget, valmöjligheten ”Insane”, fritt översatt ”galet”. Detta läge ger en acceleration från 0-100 km/h på 3,3 sekunder.

Tillräckligt fort kan tyckas, men med den nya prestandaförbättringen kapas några tiondelar ytterligare när föraren får tillgång till "Ludicrous”. Benämningen betyder ungefär ”absurd” och 100 km/h uppnås på 2,9 sekunder.

Det nya accelerationsläget höjer toppeffekten från 700 till 770 hästkrafter. Detta tack vare att maximala strömförsörjningen höjs från 1300 till 1500 ampere.

Enligt Teslas vd Elon Musk kan de som redan har en Tesla P85D göra uppdateringen mot ett självkostnadspris på 5 000 dollar. För nya köpare blir priset det dubbla.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-07-20 12:30
Roy J

Kan säkert vara kul att dema för nya passagerare. Åtminstone två gånger. Men sen?
Med den här typen av bil skulle den nog få lov att stå på konstant laddning mellan uppvisningarna.

#2 • Uppdaterat: 2015-07-20 14:21
V8-Power

Du laddar 30 mil på en halvtimme så nä Roy!

#3 • Uppdaterat: 2015-07-20 14:54
Gunnar Lindberg

Kapten - ocentrerad ratt hittar du i många Mercedes. Inget man märker eller tänker på ute på vägen.

#4 • Uppdaterat: 2015-07-20 17:09
Roy J

Här håller jag verkligen med Antifeministen.
Elon Musk är en sann entreprenör med visioner som han gör allt för att förverkliga. Och lyckas!

#5 • Uppdaterat: 2015-07-20 17:27
saabnisse

Kapten, skulle passa mig då som minns gamla Saab 96:or, hoppas den är vinklad lite också!
Nej, jag ser det här som en fullständigt onödig bil med fullständigt onödiga fartresurser.
Naturligtvis ska man se allt det här som en smart marknadsföring av en bil ingen behöver, men som många avgudar.
Hoppas modell X får mer marknadsanpassade egenskaper.

#6 • Uppdaterat: 2015-07-20 17:40
Diesel

Imponerande prestanda, rattsurfar man på den stora pekskärmen samtidigt som man trycker plattan i mattan hamnar man väl i räcket eller diket.

#7 • Uppdaterat: 2015-07-20 18:37
Mistro

Bilen är Amerikansk "Kaptenen" så givetvis är allt inte på topp. Tesla kostar inte heller som om ALLT skulle vara fullt jämförbart med de bästa Tyskarna men Tesla är duktiga på att förbättra sig. Själv tyckte jag att bilen var lite brusig ( 85D -15 ) och jag förstår om lyxbilsförarna kanske blir lite besvikna på detta. Ägaren till den bilen som jag åkte berättade att Tesla hade förbättrat sig avsevärt på många punkter under bara en kort period. De vill verkligen lyckas att göra sina kunder nöjda så att de på så vis får ut fler bilar på marknaden. Att begära att en Tesla dessutom skulle ha jämförbar komfort med jämndyra bilar tycker jag är att begära för mycket utav ett så litet fabrikat. Det viktiga med Tesla är att de kommer att bereda vägen för alla andra. Snart finns det garanterat även en MB med liknande drivlina och den kanske "smakar" bättre för vissa.

#8 • Uppdaterat: 2015-07-20 18:47
PREVIA

Något dyr för en bil som fungerar som andrabil i familjer men kräver planering i förväg för längre färder än femton mil om man säkert vill klara sig hem igen utan batteritorsk.

#9 • Uppdaterat: 2015-07-20 18:54
muskorv

Accelerationsiffrorna är utmärkt reklam som skapar uppmärksamhet åt Tesla. Imponerande siffror. Onödigt snabb enligt vissa, men det gäller väl i så fall i stort sett samtliga bilar på marknaden?

Stämmer räckvidden med verkligheten skulle den funka som ersättare till min enda bil. Men den är för dyr för mig. Model 3 kan nog bli intressant, men förmodligen kommer räckvidden att bli lidande i takt med att prislappen sänks. Då försvinner en stor del av det som gör Tesla intressant i jämförelse med andra elbilar.

#a • Uppdaterat: 2015-07-20 19:02
Raywave

@kaptenobstkommadok - jag var nyligen och provkörde Teslan och jag satt HELT PERFEKT!! Bilen kändes helt perfekt, det skönaste jag nånsin kört. Där har tyskarna verkligen inget att sätta emot. Som grädde på moset den helt absurda accelerationen och superb vägghållning. Bilen ligget som ett strykjärn. Tyckte dessutom att inredningen helt i sytt skinn var riktigt snygg med mycket hög kvalitetskänsla. Även där ligger de flesta andra i lä med sitt överdåd av plast i olika varianter. Lusten till andra bilar är helt bortblåst, det finns nu bara en bil för mig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.