Nästa artikel
Concept S-klass Coupe – Mercedes nya jätte
Nyheter

Concept S-klass Coupe – Mercedes nya jätte

Publicerad 10 september 2013 (uppdaterad 10 september 2013)
På bilsalongen i Frankfurt visar Mercedes upp nya S-klass Coupe i konceptform, bilen som ska ersätta nuvarande CL-klass.

Mercedes sparar inte på krutet, eller rättare sagt stålet, när man bygger konceptet som ska visa CL-klassens efterträdare. Concept S-klass Coupe stoltserar nämligen med mått som får andra biltillverkares flaggskepp att skämmas på mässolvet.

Med en längd på 5 005 millimeter och en bredd på 1958 millimeter, med en hjulbas på 2 945 millimeter, är Concept S-klass Coupe en skapelse som svårligen rullar obemärkt förbi i trafiken. I värsta fall är den också synnerligen bökig att parkera.

Nästan produktionsklar
S-klass Coupe är förvisso fortfarande i konceptstadiet, men mycket av utseendet lär följa med till en produktionsklar version. Enligt Mercedes är modellen byggd för att ”utstråla modern lyx och sensualitet”.

Konceptbilen drivs av en 4,6-liters V8 motor som ger 449 hästkrafter och ett vridmoment på 700 newtonmeter.

Ny teknik som visas upp är två kameror som sitter på framsidan av bilen och används av systemet Intelligent drive, som upptäcker och avvärjer potentiella olyckor. De används även av systemet Magic body control, som läser av terrängen och anpassar fjädringen därefter.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes Concept S-klass Coupe?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-09-10 22:03
Stefan Eriksson

Det är dags att Mercedes tar sitt ansvar och presenterar miljövänligare bilar.

#2 • Uppdaterat: 2013-09-11 07:44
Swemba

Det är ju precis vad de gör ... vad alla gör. Varje ny modell blir lite snålare, lite smartare och med mer lättviktsmaterial och man jobbar även med downsizing av motorer.
Om du menar att Mercedes ska bli mer som Toyota och släppa enkla, billiga småbilar med modest prestanda, så kan du nog glömma det.

#3 • Uppdaterat: 2013-09-11 15:39
Stefan Eriksson

Jag menar att även deras exklusivare modellserier skall ha modern och miljövänlig teknik t ex hybrid. En stor V8 på 4.6 liter känns inte modernt.

#4 • Uppdaterat: 2013-09-11 15:50
Swemba

Både E-klass och S-klass finns som hybrid.
När du säger miljövänligt teknik, antar jag att du menar klimatvänlig teknik? d.v.s låga co2-utsläpp?
De flesta tillverkare har snåla dieselalternativ som matchar eller överträffar hybridbilarna på den punkten.

#5 • Uppdaterat: 2013-09-11 16:07
volvoman111

Äntligen har det kommit en Merca värd sitt nammn , om miljön har inte bilar så mycket till skuld . Det är nog helt annat som gör detta .
Men till Mercan skall ring närmsta återförsäljare bara för att titta kanske sitta I den och lukta och prova testa alla nya detaljer . GRATTIS MERCEDES

En bukett blommor .

#6 • Uppdaterat: 2013-09-12 07:28
Thommys

Mercedes karosser är de som har bland de lägsta luftmotstånden i dag. Detta är "teknik" som möjliggör lägre förbrukning utan att det syns på själva motorvalet. Det är miljöteknik som aldrig krånglar och aldrig drar på sig dyrare kostnader i framtiden för bilägaren.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.