Bild
Nästa artikel
Rosttest: BMW 2-serie Active Tourer (2014)

Rosttest: BMW 2-serie Active Tourer (2014)

Rost

Nästan full pott i rosttestet för BMW 2-serie Active Tourer. Vältäkande slitskydd och huv i aluminium på plussidan, materialet i innerskärmarna bak riskerar dock att bli grogrund för rost.

Köp hela testet

Vill du veta allt om de testade bilarna? I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment, all fakta och fler bilder. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning. Klicka på "Köp" för att köpa testet i digital form.
Active Tourer har en motorhuv av aluminium (se bild), medan resten av karossen är av stålplåt. Limningarna i huv och baklucka är välgjorda, men dörrarna har en ny konstruktion utan synlig tätning. Hur den metoden står emot rosten är det ännu för tidigt att säga något bestämt om.

Dörrar och baklucka är invändigt behandlade och samma sak gäller balkarna och hålrummen under bilen. Underredet har dessutom ett vältäckande slitskydd och alla skarvar, även de längst bak, är omsorgsfullt tätade. Bakre ljuddämparen är rostfri, men inte resten av systemet. Minus blir det för innerskärmarna bak. De är i ett filtliknande material som kan suga åt sig fukt.
Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, BMW 2-serie
Rosttest: BMW 2-serie Active Tourer (2014)

Kommentarer

#1
2014-10-22 15:47

BMW , Audi, Mercedes Benz är ekvivalent med kvalitet, premium och rostfri kaross!

#2
2014-10-22 17:12

Den va bra! :D

#3
2014-10-22 21:06

Skönt att tyskarna börjar lära sig, har varit synd att så högkvalitativa bilar varit så köra i rost...

#4
2014-10-23 10:58

BMW har alltid haft väl utfört rostskydd, men det har ju inte hjälpt när grund/galv saknats under lacken.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.