Bild
Nästa artikel

Provkörning: Volkswagen Passat

Provkörning

Det har blivit dags för en modernisering av Volkswagen Passat. Förändringarna är diskreta men så många att nya Passat kallas för ”sjunde generationen”. Helt ny är den inte alls, men visst märks det att något har hänt.

Utanpå har Passat fått en skönhetsbehandling. Fronten är en förminskad kopia av lyxbilen Phaeton men övriga förändringar är små, nästan osynliga.

– Fast nästan all plåt som man kan se är omgjord, säger projektledaren Dirk Nessenius.

Hur mycket nytt som ”nya” Passat innehåller vill han inte säga. Inuti verkar inte mycket ha gjorts. Instrumenten ser ut som vanligt, mittkonsolen likaså.

"Nästan ljudlös"
Fast riktigt sig likt är det inte, när jag synar närmare. Mitt på instrumentbrädan sitter en rund klocka – precis som i Phaeton. Knoppen till växelföraren ligger skönare i handen, den är numera äggformad.

Och bredvid spaken sitter den elektriska parkeringsbromsen, ovanför en rad nya knappar med intressanta symboler. En liten silverfärgad rund knapp väcker motorn till liv.

Att något hänt även med de delar av bilen som jag inte kan se upptäcker jag snart. Trafikrytmen på motorvägen är rask men den höga farten märks föga. Passat rusar fram med nästan ljudlöst spinnande motor och fartvinden skapar bara ett svagt brus.

Ljudisoleringen har blivit mycket effektivare, med nya bussningar i hjulupphägningarna, en massa dämpande material runt om i karossen och inte minst genom nya rutor. Vindrutan är uppbyggd i tre skikt med en ljudisolerande film i mitten. Provbilen är också utrustad med sidorutor av tjockare glas, vilket kostar extra.


Finslipade motorer
Alla sju Passatmotorer har finslipats för att bli snålare. Jag hinner prova två varianter och börjar med Eco Fuel som drivs med gas eller bensin.

Motorn på 150 hk har i hög grad bidragit till att Passat i år rusat upp till andra plats på svenska topplistan – gasdriften ger 40 procents reducering av förmånsvärdet. Det är en harmonisk drivkälla, även om den saknar temperament för riktigt snabba omkörningar.

Trevligt är att veta, att jag inte förorenar luften med mer än 119 gram koldioxid/kilometer.

Snålrekordet har 1,6 TDI, minsta dieseln med 105 hk, som bara behöver 0,44 l/mil och som släpper ut 116 gram koldioxid när den sitter i kombin. I sedanmodellen drar den ett par centiliter mindre.

105 hästar verkar inte mycket i en så stor bil som Volkswagen Passat, men motorn räcker förvånansvärt bra. Den har ett högt vridmoment, 250 Nm, som utvecklas redan från 1 500 varv och som håller i sig upp till 2 500 varv.

Bilen drar iväg villigt och tar sig till 100 km/tim på 12,5 sekunder. Den automatiserade växellådan byter snabbt och omärkligt mellan kuggarna och ser till så kraften inte falnar när motorvarvet sjunker.

Den som inte tror att 105-hästarsmotorn klarar jobbet kan välja en starkare maskin med lika gott miljösamvete. Dieslarna på 140 och 170 hk klarar också miljöbilsgränsen, den starkaste dock bara i sedanmodellen. Förbrukningen i alla dieselmotorer har pressats ned lite extra med stopp/startsystem.

Basmotorn i Sverige är ingen av dessa utan en femte miljövänlig maskin; en 1,4-litersmotor som tack vare turbo och kompressor ger 160 hk. Men den är avsedd bara för Sverige och Norge och finns inte tillgänglig vid provkörningen.

Ett snäpp bättre
Åt åkkomforten fanns inte mycket mer att göra, men möjligen har fjädringen blivit en ännu bättre kombination av fasthet i kurvorna och mjuka rörelser i långa gupp. Framstolarna är utbytta.

De var redan tidigare bekväma men i nya Passat är sittkomforten ett snäpp bättre. Nackskydden går nu också att ställa tills de ligger an mot bakhuvudet, vilket förmodligen minskar risken för whiplashskador.

Ett kraftfullare elektroniksystem öppnar för utrustning som ger mer av både komfort och säkerhet. Det radarstyrda Front Assist bromsar automatiskt om bilen riskerar att köra på ett fordon bakifrån.

I farter under 30 km/tim hinner Passaten stanna på egen hand. Systemet ingår i den adaptiva farthållaren.

Lane Assist ”ser” sidolinjer. Om framhjulen nuddar ett streck utan att föraren slagit på blinkersen börjar det dra i ratten: bilen vill styra sig själv tillbaka mot körfältets mitt. Kameran vid backspegeln registrerar också hastighetsskyltar och farten visas i färddatorns fönster.

I systemet Light Assist noterar kameran mötande bilar och styr hel- och halvljus. Något som underlättar ytterligare.

Obetydligt dyrare
Passat kan också utrustas med teknik som övervakar föraren. En trött förare kör ostadigare och när man vinglat en stund ljuder en varningssignal, samtidigt som en bild på en rykande kaffekopp visas i färddatorn.

Det finns gott om andra prylar att köpa till Volkswagens tjänstebilsfavorit. Stolar med massage, panormamatak, utfällbar dragkrok, skjutbart lastrumsgolv och mycket mer.

Sedan årsskiftet har Volkswagen Passat varit den näst mest sålda bilen i Sverige. Försäljningen har i år ökat med över 55 procent. Även om ”nya” Passat har en del gammalt kvar i sig, är den tillräckligt förnyad för att kunna fortsätta dominera.

Volkswagen har dessutom hållit igen på priserna. Den uppgraderade Passat blir obetydligt dyrare.

Diskutera: Vad tycker du om "nya" Volkswagen Passat?

Testinformation

Modeller i det här testet:

Volkswagen Passat

Betyg

  • 5 = Utmärkt
  • 4 = Mycket bra
  • 3 = Bra
  • 2 = Godkänt
  • 1 = Underkänt
Volkswagen Passat

Pris, kr från: 239 900 (Variant 249 900).
Modell: Sedan med fyra dörrar och Variant (kombi).
Säljstart: Nu, men leverans efter nyår.
Mått, cm: L 477/B 182/H 147 (Variant L 477/B 182/ H 152).
Grundmotor: Fyrcylindrig direktinsprutad med turbo och kompressor. Voym 1,4 l. Effekt 160 hk.
Prestanda, kombin: 0–100 på 8,1 s. Toppfart 218 km/tim.
Bränsleförbrukning, bl körning: 6,7 l/100 km (bensin) 9,0 l/100 km etanol.
CO2-utsläpp: 155 g/km (bensin).
Konkurrenter: Audi A4, Volvo V60 och V70, Audi A4, Citroën C5, Ford Mondeo, Saab 9-3 m fl.

Vad nytt? De flesta plåtpaneler utanpå, snålare motorer och en uppgraderad interiör.
För vem? Passat passar alla med krav på komfort och behov av lastförmåga.
Bra köp? Absolut. Sveriges näst mest sålda bil kommer att hålla värdet!

Plus: Kvalitetsintrycket, ljudkomforten, förbrukningen, utrymmena.
Minus: Det finns inget dåligt i denna bil.

Kommentarer

#1
789
2010-11-15 09:55

En bra bil som tydligen blivit ännu bättre. Ett säker köp!

#2
Johan J.
2010-11-15 10:31

Brorsan hade en Passat. En riktig strul-bil! Bytte till en Mondeo. Den funkar betydligt bättre.

#3
2010-11-15 10:48

Säkert en alldeles utmärkt bil.
Den förra modellen var ju väldigt trevlig och den här är säkert bättre.
Kul med en riktig visarklocka den är ju alltid bättre än de fåniga numeriska som sitter i de flesta bilar idag.
Men jag gillar inte den elektriska parkeringsbromsen, den verkar bli dyr efter några tusen mil.

#4
123
2010-11-15 10:55

Funkade AC:n på testbilen? Bullret i den gamla var hemskt. Annars OK, I guess...

#5
DeN
2010-11-15 11:03

Vad sägs om denna kommentar från ViB:
"Minus: Det finns inget dåligt i denna bil."

Har VW uppunnit den ultimata bilen eller?
Eller har ViB kanske begått tjänstefel när man skriver så?

Alltid finns det nått som kan förbättras, oavsett märke i nosen...

#6
Raymond K
2010-11-15 11:30

Jodå visst kan den förbättras.
Börja med den fasansfullt tråkiga nosen.

#7
Marc
2010-11-15 11:32

DeN, om ViB skulle tänka som du, så skulle minuspunkterna alltid uppta ett eller fler A4. ViB menar givetvis att dom inte upptäckte några allvarliga nackdelar när dom provade bilen. För egen del tycker jag VAG:s 2-åriga nybilsgaranti är en allvarlig nackdel. Särskilt som den även i verkliga fall upphör vid exakt 2 år. Goodwill är inget av VAG:s favoritämnen.

#8
DeN
2010-11-15 11:54

Marc,
Jag förstår din poäng, men problemet är att då borde även ViB skriva detta om säg 75% av alla andra bilar de testar...

Men av nån anledning brukar ett par av skribenterna skriva så mer konsekvent om ca 2-3 märken...
Vilket klart påverkar kvaliteten på deras tester.

Jag har genom åren upplevt ViB som ganska nyanserad när de gäller tester, men tyvärr har trenden gått åt fel håll den senaste tiden.

Att Teknikens Värld har sina favoriter är välkänt, och att Auto Motor Sport gillar tyska bilar är heller ingen direkt nyhet (de översätter många tester från sin tyska systertidning), men ViB har tidigare varit ganska ofärgad. Så icke längre...

#9
456
2010-11-15 12:05

Rätt uppenbart att detta är en bjudresa. Klart ViB skriver bra då...

#10
Greger
2010-11-15 12:07

Volkswagen har i åratal varit den Fulländade Bilen enligt Teknikens Värld... Numera hittar Teknikens Värld dock brister hos "den Fulländade Bilen"! Självklart måste då någon annan ta över Stafettpinnen och skriva om "den Fulländade Bilen"! ;-) - Vi Bilägare: "Minus: Det finns inget dåligt i denna bil." Hehe... ;-)

#11
Raymond K
2010-11-15 12:10

Klart att det inte finns mycket att förbättra, det är ju ingen ny bil. Bara lite uppdateringar och förstås utan barnsjukdomar då, Har dom förbättrat AC och fixat ljudnivån så är nog det mesta klart.

#12
Marc
2010-11-15 14:29

456, jag trodde att alla bilfabrikanter bjöd generöst (på resa/uppehälle) vid prov av nya modeller.
DeN om det råkar vara så att ViB tycker de flesta bilar utom nya Passaten, visat nämnbara brister, så kan dom inte skriva att 75% av alla provade bilar saknar minus. Det är en helt annan sak, vad t.ex. du och jag tycker. Eller skrev ViB?: "Ingen kommer att hitta nåt negativt hos nya Passat".

#13
Johan J
2010-11-15 16:24

Volkswagen har väl RH-Garanti på sina AC!? [ RH = Runt Hörnet ]

#14
2010-11-15 18:01

Vib brukar ju kunna slå ner på något vid provkörning av nya bilar, nu verkar "nya" Passaten ju inte vara rakt igenom ny men tydligen förbättrad, då är det nog inte så konstigt om det inte finns något direkt negativt att anmärka på vid provkörningen.
Jag är inte förvånad. Har och har haft flera Passater nu utan några världsliga problem. För mej verkar Passaten så vettig att den nästan är tråkig av den anledningen :o)

Presentationen av denna "nya" Passat gör att jag, med tillförsikt ser framemot nästa byte, för om den håller vad den lovar är chansen stor att jag köper en sådan begagnad om några år.

#15
mctar
2010-11-15 18:37

Många här som myser i soffan när AC-problemen uppdagades. Ibland pratar munnen före hjärnan funderat. Råder det några tvivel om att acpumps-problemen är borta fr 2009? Sedan får vi väl undra vad som m innefattas i det 5-åriga goodwill-åtagandet (på de berörda årsmodellerna) en stund till...

#16
Nick Name
2010-11-15 21:09

170hk dieseln finns till kombin, det står fel i artikeln.

#17
mctar
2010-11-16 08:08

i kombin så klarar 170hk inte miljöbilsgränsen, bara i sedanen.

#18
Marc
2010-11-16 10:55

TV var kloka med sin brasklapp: "Tyst på finkornig mellaneuropeisk asfalt". (Tiden får utvisa om ViB får äta upp sitt tysthetslöfte. Nuvarande modell bytte från tyst till ganska bullrig, när den rullade in i Sverige.)

#19
EmilHammarlund
2010-11-16 22:06

Ser helt okej ut, mogen men inte trist som en del är rädda för att en bil kan se ut. Den är inte sådär löjligt tuff ut- och inv. som aldrig blir bra på annat än rena sportbilar. Inte så höga och plastiga stötfångare. Listen på sidan hade dock sett bättre ut och dessutom prytt sin plats om den suttit längre upp. Och dessutom hade listen skyddat bilen. Såhär ska en bil se ut, inte som hemska V60.

#20
DeN
2010-11-16 23:15

Ja, man kan säga att ny Passaten ser lite ut som 80- och 90-talets volvosar, medan dagens volvosar (tex. v60) ser lite mer pigga ut.
Eller om Passaten vore en bokhylla skulle den nog kallas för billy...dock inte motsvarande billys pris... :)

#21
COUPE KUNGEN!!!
2010-11-17 00:22

TJÄNSTEBILARNAS VÅTA DRÖM TUR DOM HAR SÄLJARE I SVERIGE ANNARS KONKEN DIREKT
KOMBIBILAR E NOG DEN FULASTE BIL MAN KAN ÄGA

#22
Raymond K
2010-11-17 09:07

Något som också är fult är när en del måste skriva precis allt med STORA bokstäver.

#23
närsynt
2010-11-18 00:34

KANSKE NÅN SOM GLÖMT BRILLORNA!!!!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.