Bild
Nästa artikel

"BMW BORDE STÅ FÖR DET HÄR"

VI BILÄGARES KONSUMENTFALL:

Krockkuddarna på Lars-Åke Ahnstedts BMW löste ut när han vred om tändningen. Ett fel som varken täcks av försäkring eller någon goodwill från tillverkarens sida. Det visade sig att BMW:n, som är privatimporterad, tidigare varit krockskadad.

Den tredje februari i år vred Lars-Åke Ahnstedt i Valdemarsvik om tändningen på sin BMW 525 från 2002. Plötsligt smällde det till och både krockkudden i ratten och sidokrockkudden på passagerarsidan utlöstes!

- Jag visste inte vad som hände men märkte att krockkuddarna löst ut och att framrutan var spräckt. Jag trodde att det skulle gå på försäkringen, berättar Lars-Åke Ahnstedt.

Så blev det dock inte. Enligt försäkringsbolaget gäller maskinskadeförsäkringen i ett sånt här fall bara upp till åtta år eller 10 000 mil. Lars-Åke Ahnstedts BMW hade rullat över 17 000 mil.

- Jag fick höra via en kontakt på en bilverkstad att BMW borde stå för det här. Jag ringde till Kneippbadens bil i Norrköping som är närmaste BMW-verkstad. De sa först att BMW inte hade någon goodwill för det här. Sedan ringde de tillbaka och sa att de såg allvarligt på det här och ville att jag skulle komma in med bilen. Så det fick bli bärgning dit, jag trodde ju att BMW skulle bekosta det här när de säger så till mig.

Så blev det inte heller. Enligt Kneippbadens bil är Lars-Åke Ahnstedts BMW troligen krockskadad.

- Vi bedömer att den är det. Det är en importbil, troligen från Italien, som från början köptes i Tyskland. Det är mycket som är bytt på den och det verkar vara rätt nymålat i motorrummet. Men det finns ingen historik på den i Sverige. Den är heller inte lagad av någon BMW-verkstad såvitt vi kan se, säger Mattias Gårdman, servicechef på Kneippbadens bil i Norrköping.

Vet ni varför krockkuddarna löste ut på den här bilen?

- För att veta säkert måste man göra en felsökning och det måste någon betala för. Vad jag förstod så var inte bilägaren intresserad av det.  Troligen är det fel på en kabelstam, kanske en kabel som kommit i kläm någonstans. Det kan bero på att bilen är felaktigt lagad tidigare, säger Mattias Gårdman.


Kostnad: 40 000 kr

Enligt Lars-Åke Ahnstedt fick han veta att det skulle kosta runt 40 000 kr att laga bilen.

- Airbag-system är dyrt att laga och jag vågar inte säga vad det skulle kosta. Det beror ju på vilket felet är. Men det finns risk att man hamnar ungefär vid de summorna. Det är ju inte bara krockkuddarna som måste bytas ut, stora delar av instrumentpanelen är förstörd, säger Mattias Gårdman.

Lars-Åke Ahnstedt köpte bilen i februari förra året av en privatperson som importerat bilen till Sverige.

- Jag visste inte att den varit krockad, men det är ju sak samma om den är importerad, det måste ju vara samma säkerhet i bilarna ändå, säger Lars-Åke Ahnstedt.

Enligt BMW Sverige finns det ingen goodwill som gäller för så pass gamla bilar, speciellt inte när det saknas historik kring bilen.

- Om bilen hade sålts från början av en BMW-återförsäljare i Sverige och det funnits full historik kring bilen så kanske det varit möjligt med en goodwillförfrågan, säger Michael De Geer, informationschef för BMW Sverige.

Om Lars-Åke Ahnstedt köpt bilen av en bilhandlare i Sverige hade han kunnat göra säljaren ansvarig för att krockkuddarna oväntat löste ut.

- Ett sådant fel ska man inte behöva räkna med som bilköpare, enligt konsumentköplagen. Men det gäller bara om man köpt bilen av en handlare, inte av privatpersoner, säger Peter Gustavsson, jurist på Konsumentverket.

Själv vet Lars-Åke Ahnstedt inte hur han ska hantera situationen.

- Jag kan ju inte skrota bilen, det är den för dyr för. Och några
40 000 kronor tänker jag inte lägga på att få den lagad. Jag får väl köra vidare utan krockkuddar, säger han besviket.

DISKUTERA: Bör Lars-Åke få ersättning? Eller har BMW rätt att inte ge någon goodwill?
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
McTar
2009-06-08 11:32

Är bilen felaktigt lagad är det långsökt att få goodwill från tillvekraren som inte ens har lagat bilen genom sitt nätverk av auktoriserade verkstäder. Tyvärr är det nog just det här som är baksidan med importeade bilen med halvgrå historik.

#1
Onehp
2009-06-08 14:08

Håller med, om BMW skulle stå för detta så kan de lika bra laga alla fel på alla bilar oavstett vem som klantat och förstört tidigare. Det går ju inte.
Det just för att undvika fall som dessa att man köper bilen lite dyrare hos en (BMW-)handlare...

#1
Pelle
2009-06-08 14:16

Är man så urbota dum att man privatimporterar en bil så får man skylla sig själv.
En liknande sak hände en kamrat till mig. Hans privatimporterade Audi A6 visade sig ha skruvad mätare och hade gått 8000 mil mer än mätarställningen.
Helt rätt av BMW!

#1
ANCAR
2009-06-08 14:19

Goodwill från tillverkarna verkar hopplöst att få! Finns det någon som fått ersättning via Goodwill-åtagande?
På min Renault Scenic (4000 mil) exploderade panoramataket på under färd på motorvägen, och jag hävdar konstruktionsfel då glastaket saknar laminering och härdningen av glaset skapar alltför stora spänningar vilket utlöste en spontan explosion!
Renault tog först anmälan på stort allvar och pratar om Goodwill, men backar sedan och hävdar stenskott (!). Alltså - mitt försäkringsbolag tar smällen och jag betalar 5000:- i självrisk...
Allt man kan göra är att varna andra.
Finns det någon positiv kommentar kring detta med Goodwill?

#1
Pelle
2009-06-08 14:27

Jag fick goodwillreparation på min 9-5. Handtagen (de yttre) hade "tappat färgen" och var mer grå än svarta. Förväntade mig tjafs och gnäll från Saabs sida men det var inga problem alls visade det sig.

#1
falco
2009-06-08 14:35

Har fått garanti reparationer på motsvarande 60 000:- på en Astra 06 (koppling, AC kompressor, termostat, omlackad baklucka pga bubblor, mm, skiiiitbil). Det har aldrig varit någon strul med verkstan. På nuvarande C5-an ('05)har jag fått nya parkeringssensorer samt öppningsbar bakruta lagat som good will (annars helt felfri och absolut underbar bil;).

#1
Gunnar
2009-06-08 14:44

Svagt av vibilägare att skriva denna artikel. Självklart ska inte BMW vara ansvariga för en gammal bil som inte har full servicehistorik.

#1
Pelle
2009-06-08 14:46

Håller med dig till 100% Gunnar. Är ingen BMW-fantast själv men detta är löjligt. Skall tillverkarna ta ansvar för vad som helst, eller vad är egentligen nyhetsvärdet?

#1
Bo Johansson
2009-06-08 15:18

Självfallet ska BMW inte betala. Samma skäl som MCTAR framför. Förvånande att vi bilägare tar upp så självklara frågor. Det har säkert en pedagogisk effekt för de som köpt gammla importerade bilar. PÅ så vis är det bra att ärendet ventileras!

#1
Pelle
2009-06-08 15:40

Falco, garantireparationer är inte samma sak som goodwill. Tänkte bara påpeka det.

#1
Kenny Andersson
2009-06-08 17:13

Detta har inte mycket med att den är importerad att göra över huvud taget
Finns massor av mer eller mindre seriösa verkstäder i Sverige som lagar krockade svensksålda bilar
Det handlar om att en tidigare reparation "troligen" blivit dåligt genomförd alternativt ett kabelfel som kanske inte hade varit ens möjligt att se vid reparationen har påverkat det hela
Utan en riktig analys av orsaken kan INGEN just nu lastas för vad som hänt och med absolut säkerhet är det inte BMW:s fel i alla fall

#1
Roy
2009-06-08 17:57

Jag instämmer med majoriteten härunder.
Det är bara för Lars-Åke att bita i det sura äpplet.
Det hade varit intressant med en felsökning, men det kommer ju inte att göras av kostnadsskäl.

#1
Roy
2009-06-08 17:57

Jag instämmer med majoriteten härunder.
Det är bara för Lars-Åke att bita i det sura äpplet.
Det hade varit intressant med en felsökning, men det kommer ju inte att göras av kostnadsskäl.

#1
Gasar-Magnus
2009-06-08 18:41

Usel aftonpress nivå att ViB ens tar upp ett sånt här fall..
Klart BMW inte ger nån goodwill på en gammal bil som rullar 17 000 mil med tveksam historik...
Huruvida bilen är privatimport eller ej spelar mindre roll, BMW tar goodwill även på "utländska bilar" med "fullgod historik", förmodar att L-Å var mer intresserad av priset än bilens historik när han köpte den...
T.ex ett M-test hade ju troligen redan innan köpet kunnat upplysa L-Å om att bilen troligen var krockad...

#1
BMW 750
2009-06-08 19:07

Varför skulle BMW ta i den här bilen? Vad exakt ger dom en anledning att göra det? Köp gärna importer men snälla, kolla upp mer än färgen på bilen!

#1
Johan
2009-06-08 19:48

Re ANCAR: Jag har nyligen fått sk förlängd garanti (goodwill) av BMW för 60.000 kr. Bil köpt i Sverige av BMW och servad där. De kunde låtit mig ta det på motorförsäkringen men det gjorde de inte. Snyggt skött med fri lånebil och trevlig personal! Att VB tar upp detta ser jag som ytterst märkligt, som seriös och konsumentvänlig tidning borde de besitta kunskap för dylika ärenden (import). Sen har VB aldrig gillat BMW, det har man ju sett i deras sk tester.

#1
Hasso autopower.se
2009-06-08 20:32

Jag har ett identiskt fall i England från en 530-2001 ägaren haft bilen i 4 år och den var fullservad med full historik där alla airbags löste ut när ägaren vred på tändningsnyckeln för att flytta bilen efter att hann tvättat den.
Runt 50.000 i rep, tyvärr vet jag inte hur det gick på slutet men BMW var kallsinninga likaså försäkringsbolaget och det har bättre extraförsäkringar i UK än vad vi har.
En BMW expert hade kallats in och de påstog att Bluetooth utrustning tex från GPS mm kan utlösa airbags, men det får man väl se som en undanflykt trots att det fanns en sådan utrustning i bilen, BMW monterat Bluetoothutrustning själva. Det varnades ju för mobiltelefoner för 15 år sedan också.
Jag vet också en person som körde genom en större vattensamling med en E39 där fick han en förvarning från Airbag systemet, innerbelysningen tändes och centrallåsen öppnades och tändes som det ska göra vid en krock.
Att sedan BMW skulle ha nån goodwill på en Italienimport som förmodligen även ofta har en justerad mätare är inte att förvänta.
mvh Hasso din BMW-doktor på nätet

#1
Mats
2009-06-08 21:02

Jag har en "seriös" importbil och har fått goodwill reparationer från BMW. De gör ingen skillnad på import om historiken är ok.

#1
Michael
2009-06-08 21:15

Pelle: Att man köper en bil i Tyskland innebär inte att det är större risk att milmätaren är skruvad än att köpa en bil i Sverige. I Sverige är det t.o.m tillåtet vilket det inte är i Tyskland.
De flesta "skruvningar" av milställningar på importerade bilar sker av själva personen som importerar bilen.

#1
Bo Johansson
2009-06-08 22:00

Bosse
Tänk vilka nybilspriser vi skulle få om bilfabrikanterna skulle stå för repkostnaden på gamla bilar som gått 17 000 mil med obekant service-och krockhistoria. Ni gör helt rätt BMW! I tyskland utgår skrotningspremier för så gamla bilar!Dessutom skulle det inte vara ekonomiskt försvarbart att reparera en så gammal bil för 60 tkr!
Bosse

#1
Jarl-Erik Smeds
2009-06-08 23:47

Här köper man först en bil utan att ha en aning om vad den utsatts för. Sedan händer det otrevliga saker. Då vill man att någon annan (= andra kunder) skall betala. Löjligt av Vi Bilägare att ta upp en sådan sak ! BMW har rätt till 100%.

#1
Pelle
2009-06-09 10:09

Michael, jag vet. Det jag försökte säga var att om man köper en bil här i Sverige så tror jag det är vanligare att man gör ett M-test eller liknande om man misstänker att mätaren är skruvad. Om man importerar en bil så antar jag att man är mer "på hugget" och struntar i att göra ett liknande test t.ex i Tyskland. Men det är bara som jag tror.

#1
Kjell-Åke
2009-06-09 11:10

17.000 mil och med en tveksam historik som den här bilen har, hur långt menar man att "good will"-åtaganden skall sträcka sig? Man tar en medveten risk när man köper en bil "billigt" utomlands med allt det fusk som förekommit. Det gäller nog att ha med sig folk som är verkligt kunniga för att göra en besiktning före köp.

#1
Ulf Holmström
2009-06-09 11:41

Löjeväckande att ens yppa att BMW borde ta ansvar för en bil som egentligen är "modifierad" eftersom den inte är lagat på originalverkstad med rätt folk.
Otur dock med ett så konstigt fel kan man tycka.. har aldrig hört talas om något liknande!

#1
Abbe
2009-06-09 12:47

Varför skulle man vara dum för att man privat importerar? Allt handlar om hur noga man är som köpare, kollar man upp bilens historik INNAN köp så är det inga problem! För det förekommer lika mycket fusk med sv-sålda bilar!

#1
Conny Karlsson
2009-06-09 15:19

Visst har BMW rätt i detta fallet också. Förstår egentligen inte Vibilägare varför ni presenterar sådana här solklara fall hela tiden.
Likadant var det tycker jag med den killen för några månader sedan som hade en Toyota Avensis som drog mycket olja. Men han hade inte servat bilen på auktoriserad Toyota verkstad, för han ville "SPARA" några kronor. Där ser man vad mycket man "sparar" på detta när man sedan får problem, då vill man att Toyota ska stå för fiolerna. Artikeln är ju så vinklad enligt mig. Tänk vad många andra ägare till Toyota Avensis som denna som Toyota hjälpt och bytt motor utan kostnad. Men detta kommer inte fram i artikeln alls. Så jag uppmanar att serva bilen på auktoriserad verkstad då är tillverkarna mer förlåtande och tar på goodwill etc om du skulle få problem.
Likadant med denna BMW som varit krockad och desseutom inte reparerad av BMW, Varför skulle då BMW stå för det hela !? Viktigt att kolla upp bilen innan köp när man köper importerad bil. Det gjorde jag när jag köpte en Lexus, ringde till förra ägaren och kontrollerar miltalet att det är korrekt och vad bilen varit ute för i reparationsväg etc.
Så Vibilägare varför tar ni upp sådana hära fall som nämnda Toyota jag skriver om. Det frågade jag om i den artikel kommentarerna också utan svar. Jag säger det igen fråga flera ägare av nämnda Avensis som fått hjälp av Toyota om inte de är nöjda. Men detta kom inte fram i artikeln. Men svara gärna på det här och nu. Även om denna BMW som är ett solklart fall att inte BMW ska stå för fiolerna. Tråkigt för ägaren av denna bil, bättre att kolla upp historiken innan köp.

#1
Roy
2009-06-09 18:23

Jag tänker inte än en gång ta upp den självklara slutsatsen som jag själv och otaliga andra härunder hävdat, utan svarar istället på några OT-påståenden.
Johan, du kanske ska hålla dig till Auto Motor & Sport. De brukar anklagas för att bara hylla tyska bilar som Audi och framförallt BMW. Kanske Vi Bilägares mer nyktra hållning inte tilltalar dig.
Det är intressant att Michael har tillgång till ett så omfattande statistikmaterial! Han vet minsann hur det går till med skruvade mätare.

#1
Johan
2009-06-09 23:18

Re ROY: Men det är ju det jag gör! Du är dock ute och cyklar när du påstår att ViB har en ¨nykter hållning¨, det ser man ju i detta ärende mfl.

#1
Eric
2009-06-10 00:07

Självklart skall BMW hjälpa till med reparationen. Bilen är väl också besiktigad i Sverige och då har möjligheten funnits att kolla vägmätaren. Ingen BMW-bil för mig

#1
Svensksåld BMW
2009-06-10 01:33

Tar man risken med en billig importbil får man skylla sig själv, varför ska jag som "svensk" kunderna betala goodwill på de importerade bilarna?

#1
Mctar
2009-06-10 10:24

Vad menar du Eric? Vad har BMW med mätarställningen att göra? Den är felaktigt lagad av en icke auktorisead verkstad - det räcker för att glömma allt av goodwill.

#1
Hanzzon
2009-06-10 11:50

En viktig och avgörande sak glömmer dock de flesta av er som tycker att det är självklart att Bmw inte kan ha ansvar för detta, och det är att en BMW-verkstad kontrollerat bilen och dom säger att bilen "troligen ha varit krockad någon gång" ett enkelt sett att skylla på någon som kan ha gjort ett dåligt jobb för att slippa ta på sig en kostnad av 40000kr...
-En vidare felsökning vore nödvändigt innan nån av oss här kan spekulera om vem som borde ta ansvaret eller inte eftersom ingen av oss eller ens Bmw-själva annars inte kan ha en aning om varför krockkuddarna verkligen löstes ut vilket åtminstonde jag tycker att Bmw borde vara intresserade av i stället för att spekulera och gissa när det gäller ett så alvarligt fel.
Bmw borde vara så pass intresserad att man skulle kunna stå för felsökningen för att få fram den faktiska felorsaken och fakta i stället för gissningar.
Visar det sig sen att felet tex. orsakades av en felaktigt lagad krockskada och tex. kabelstammen till SRS-systemet är skadad och har kortslutits så har Bmw givetvis ingen anledning att ta på sig det men då finns ju inga tveksamheter och Bmw har ryggen fri, men det kan man inte veta utan att verkligen felsöka om källan till problemet.
Mvh//Hanzzon.

#1
Hasso autopower.se
2009-06-10 13:44

Fick tag på den 530-01 ägare i UK som råkade ut för samma sak, med fullservad och full historik på sin bil.
Orkar inte översätta svaret:
good news and bad news folks.remember me, i was the unlucky guy to have all airbags thrown at me as i turned the ignition key.after months of hassle trying to get something sorted regarding my car the dealer the 1 in hillington glasgow totally washed there hands off my car but also could not tell me what caused the problem,my insurance wouldnt pay out but they decided to push some buttons for me and managed to get another bmw spcialist to look at the car.he also found no fault but to make sure he decided to send the computers to germany for testing.3 weeks later i got a call from the dealer in hillington saying my car was ready for collection with an outstanding bill of, wait for it £5.300 quid.i sh!t myself there and then.then the guy on the phone said.the total bill will be settled by bmw as a token of loyalty over the years for having always driven bmw. i was over the moon, i went collect the car and it was like a new penny.not that im ungrateful but then i started to think.the loyalty thing bolllocks.iv spoke to a few experts and they have the same suspicions as me.there was something seriously wrong with my car and bmw know it.lets just make the driver feel important and pay the bill for him and he will be quiet and say to every1 else how nice bmw are.they were going to send me a full report but to date im still waiting.thanks for all ur replys folks,appreciated.beware though, just sit as far back as you can when you go to start your bmw lol
Hasso din bmwdoktor på autopower.se

#1
Gasar-magnus
2009-06-10 15:02

Hanzzon: Varför?? Du kan ju inte på fullaste allvar tro att BMW har något intresse av felsöka en bil från en modell serie som debuterade 1996 och gick ur produktion 2003 när nu även nästa generation (E60/E61) är redo för utbyte den med.
Felsökningen bör ju bekostas i så fall i första skedet av bilägaren och skulle det sen visa sig att det var tillverkarens fel så kan ägaren slippa betala ( i bästa fall)

#1
daniel
2009-06-10 17:03

haha jaa säger det. vi bilägare, när ska ni börja bli lite objektiva i era val att hänga ut bilmärken? bwm har väl alltid varit oomtyckta hos er ju, det strålar rakt igenom era tidningar genom åren. vill ni bara se till att de drar mycket bensin (förr i tiden på de stora motorena kanske, men inte förhållande till effekten), är dyra i drift (serivce på stora prestandamotorer blir dyrt), ofta ett hävdelsbehov hos männen bakom ratten (kan jag hålla med om ibland), dyra försäkringar som blir dyrare o dyrare (jodå, rätt. pga av ofta fel personen köper dom o sätter dom i diket, de är ju hur som bilarn som tilltalar gasglada. men går det skylla på bakhjulsdrift som ni ofta vill? näee.. det gör det inte! faktum är att bakhjulsdrift är vida överlägset när det gäller att hålla kontroll på sin bil, iaf för den som kan köra bil.
saken är att bmw skulle sopa banan av alla andra bilar i era tester om ni för en gångs skull gjorde ett test utan förutfattade meningar, därför måste ni nervärdera bilmärket innan ni tar i det, så kan man sammanfatta sanningen bakom vi bilägare.

#1
Runar S.
2009-06-10 18:59

Nej varför i hela fridens namn skall BMW eller försäkringen betala?!!! Ingen betalar heller när min gamla Primera från-92 går sönder! Om vi bilägare vill får dom gärna intervjua mig också om mina reparationskostnader! Blaj!

#1
Lasse
2009-06-10 22:19

Lars-Åke ska självklart stå för kostnaderna själv. Punkt slut.

#1
Roy
2009-06-12 00:58

Daniels inlägg har väl inte mycket i det här sammanhanget att göra. Egentligen är det väl bara att le åt okunnigheten i hans omognad - om det inte vore för att han finns någonstans därute i trafiken.

#1
Hanzzon
2009-06-12 01:44

En kompis till mig fick som exempel en fabriksny motor till sin Avensis-02 sedan den börjat dra olja efter 17000mil och han behövde varken betala felsökningen, uppmätningen av oljeförbrukningen eller ett öre av reparationen hos Toyota.
Ett annat är för ett par år sedan när Toyota upptäckt att mellanstyrarmen på Toyota Hilux från 1988 i extrema förhållanden i heta klimat kunde få en spricka, inga raporterade fall om olyckor hade inträffat men eftersom det rörde sig om en säkerhetsdetalj så återkallade Toyota alla(!) berörda bilar även i kalla Sverige för byte till ny mellanstyrarm inkl hjulinställning helt kostnadsfritt för kunderna på sina uppåt 20år gammla Hilux, och det oavsett var bilarna var servade eller om dom ens var servade eftersom det rörde sig om en säkerhetsdetalj som inte ska påverkas av sånt.
Så nog tycker jag att Bmw åtminstonde kunde stå för den för dom relativt billiga felsökningen när det gäller ett såpass mycket allvarligare fel så att man får svaret på varför och hur detta kunde hända?
Speciellt om ett exakt lika allvarligt fel inträffat på samma modellserie i flera fall, annars minimeras ju inte risken att det händer fler.
Men det beror ju som sagt på hur allvarligt man ser på saken att alla krockkuddar löser ut utan anledning, men personligen ser jag väldigt allvarligt på en sån sak även om det är tillverkarens sak att bedömma, men det är fortfarande omöjligt att göra utan en felsökning.
Man kan bara konstatera att man i alla fall kan tacka turen för att inte ägaren hade tex ett barn i bilen eller någon annan som tex lutade sig över instrumentpanelen i ögonblicket när han vred om startnyckeln.

#1
Ken
2009-06-12 11:58

BMW ska visst reparera Lars-Akes bil,detta ar ett solklart fall av konstuktionsfel och borde redan vara atgardat fran borjan.
Detta ar ett av bilarnas primera sakerhetssystem och dessutom ett av de farligaste om det utloses utan orsak,nu kanske ni som ager andra bilmarken tror att detta inte ska drabba er,men vad ar det som sager att det inte hander er en vacker dag.
Det har ar ju till 100% ett programfel i dataenheten som till stora delar overenstammer med andra tillvekare i hardvaran,det ar ju mjukvaran som skiljer mellan tillverkarna.
Jag tycker att Lars-Ake ska sta pa sig och att BMW ska reparera bilen sa fort som mojligt och dessutom ge Lars-Ake en symbolisk ersattning som plaster pa saren.

#1
Gigs
2009-06-18 01:18

Tyvärr Lars-Åke, men här har BMW Sverige och handlaren i Norrköping gjort en korrekt bedömning. Goodwill, ja om bilen vore skött och alla service gjorda (oavsett land) kunde man kanske förväntats sig en goodwill men i detta fall har bilen köpt privat utan någon vetskap om historiken. Priset vart nog avgörande vid köpet men tyvärr inte lönsamt denna gång...!.
Vill start rekommendera att nästa bilköp görs hos en bilhandlare i Sverige med tanke på den 3-årig konsumentköplagen.

#1
Ante
2009-06-23 12:10

Självklart skall EJ Bmw betala detta! Om bilen är krockad och lagad av en nån pajas från Italien eller Tyskland som är ej är Bmwverkstad, och vem köper huvudtaget en importbil! med allt fiffel..

#1
martin
2009-06-27 23:47

självklart ska BMW inte betala då ägaren köpt en billig bil utan säker historia.
om man snikar kan det kosta i slutändan och det valet är ens eget.

#1
micke
2009-07-01 01:15

lars-åke,köp billigt köp dyrt!!Du skulle självklart ha satt den i en tall efter dedär då hadde försäkringen gällt

#1
berit
2009-07-01 15:58

har bilprovningen godkänt säkerhetsutrustning på bilen borde väl dom också ta ansvar för sitt arbete. alltså åberopa bilprovningens garanti - dom skulle lära sig mycket på en analys och reparation.
berit med toyotan

#1
lukas
2009-07-06 01:42

Importerade bilar är i princip alltid billigare! Man undrar varför... Lockande, men man måste räkna med att just sådana här "dolda" fel finns. Man är alltid skyldig att kolla upp vad man köper även i Sverige. Så BMW kan givetvis inte stå för kostnaderna när någon annan har förstört bilen. Sorry...

#1
hans
2009-07-08 21:37

Han skulle köpt en saab

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.