Nästa artikel
Volvo C40 provkörd, BMW:s ”pocket rocket” och långresa med Volkswagen ID 3
Podcast

Volvo C40 provkörd, BMW:s ”pocket rocket” och långresa med Volkswagen ID 3

Publicerad 5 november 2021
Avsnitt 253: Tommy provkör C40, bilen Volvo kallar ”vår första elbil” i Belgien och intervjuar designern Anders Gunnarsson och säkerhetschefen Jan Ivarsson. Klas bränner autobahn med BMWs nya busbil M240i Coupé. Anders har besökt 34 laddstationer med vår Volkswagen ID 3 under en resa till Frankrike. Och så pratar vi förstås om veckans stora nyhetshändelse.

I veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast berättar Tommy Wahlström om sin provkörning av Volvo C40 Recharge. En av de allvarligaste nackdelarna är prislappen – 7 790 kr/mån kostar det att privatleasa den nya Volvomodellen. Det är till exempel mer än dubbelt så mycket som MG Marvel R.

Grundpriset är 689 900 kr och Volvo C40 är därmed dyrare än Polestar 2. Senare kommer dock framhjulsdrivna och billigare versioner.

– Du kan också ta en maxad prestandaversion av MG Marvel R och ändå ha 250 000 kr över för att köpa en annan bil, säger Anders Helgesson.

– Volvon känns liten i kupén för de här pengarna. Tesla Model Y är inte mycket dyrare än detta och Skoda Enyaq är betydligt större men 100 000 kr billigare, säger Tommy Wahlström.


Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Tommy Wahlström, Anders Helgesson och Klas Skarin. Du hör också Anders Gunnarsson och Jan Ivarsson från Volvo Cars.

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 6 november 2021 Synd bara att man endast kan…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.