Bild
Nästa artikel
Podcast

Volkswagen Touareg R, Subaru Outback, Bilråd och aerodynamik

Publicerad 9 juli 2021 (uppdaterad 9 juli 2021)
Avsnitt 234: Vi provkör två draghästar med vitt skilda personligheter, ger bilköpartips om elbil som andrabil samt berättar om strömlinjeform genom historien.

Stora och törstiga suvar började dyka upp i allt större antal på vägarna i början av 2000-talet. Nu kommer de tillbaka – med laddsladd. Niklas Carle har nyligen provkört Volkswagen Touareg R som väger 2,6 ton.

– Det är ganska märkligt. För några år sedan tittade folk snett på alla som körde in med en törstig suv på macken. Nu är man plötsligt miljöhjälte när man kommer in med en stor koloss bara för att den har en liten laddlucka längst bak. Men de drar väldigt mycket energi oavsett om det är bensin eller el, säger Niklas Carle.

Enligt honom har det blivit trendigt med snabb acceleration och hög effekt bara för att bilen har laddsladd.

– Jag förstår mig inte riktigt på det.


Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Niklas Carle, Maria Dahlin och Klas Skarin. Calle Carlquist läser om detaljens historia och Tommy Wahlström, Erik Söderholm, Nils Svärd, Anders Helgesson, Klas Skarin och Calle Carlquist medverkar i segmentet Bilrådet. 

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning önskar Vi Bilägares redaktion!

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.