Nästa artikel
Mazda CX-60 i älgtest och Polestar 2 mot konkurrenterna
Podcast

Mazda CX-60 i älgtest och Polestar 2 mot konkurrenterna

Publicerad 6 oktober 2023 (uppdaterad 6 oktober 2023)
Avsnitt 325: Vi tittar närmare på barnsäkerheten i nya bilar. Mazda ändrar sig efter vårt undanmanöverprov och uppdaterade Polestar 2 körs mot tre utmanare.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande: Anders Helgesson, Magnus Kvandal, Nils Svärd och Tommy Wahlström.

Vi har blivit med mail! Har du frågor, synpunkter eller tips på ämnen som poddredaktionen ska ta upp – skriv till podd@vibilagare.se.


Volkswagen kommer med en ny generation av storsäljarna Tiguan och Passat. Vi var med på premiären och berättar om nyheterna.  

Långteststallets yngsta biltestare undersöker barnsäkerheten i Kia Niro EV, Mazda CX-60, Mercedes-Benz T-klass, Skoda Fabia och Toyota Corolla Cross. Det visar sig att sikten kan vara ett allvarligt problem. Till exempel kan barn som sitter framför fronten på Mazda CX-60 skönjas först på drygt fyra meters håll. Sitter de närmare ser man dem inte från förarplats! 

Och apropå Mazda CX-60 har tillverkaren nu själva testat den utifrån Vi Bilägares undanmanöverprov och fått samma resultat – under vissa omständigheter kränger bilen av däcket på vänster framhjul.

”Det höll på att driva mig till vansinne, det låter som en spårvagn!”

Letar du elbil med lång räckvidd? I senaste testet har vi låtit uppdaterade Polestar 2 drabba samman med BMW i4, Hyundai Ioniq 6 och Nio ET5. Den ena är bäst, den andra är billigast, den tredje är snabbast och den fjärde är roligast.

Tommy Wahlström stör sig dock på ett enerverande ljud som tjuter i Polestar 2. Det är elmotorn som låter.

– Det höll på att driva mig till vansinne, det låter som en spårvagn!

Magnus Kvandal som kört syskonbilen Volvo XC40 Recharge reagerade inte alls lika mycket på ljudet i den bilen. I Polestar 2 verkar det framför allt dyka upp på långkörning.

– Det är jätteirriterande. Det är stor skillnad mot BMW i4 som är knäpptyst, säger Tommy.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 18 december 2023 mso 1000 skrev: Elbilsljudet…
  • 18 december 2023 mso 1000 skrev: Elbilsljudet…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.