Bild
Nästa artikel
Barnsäkerhet och törstig e-tron

Barnsäkerhet och törstig e-tron

Podcast

Avsnitt 121: Audi e-tron får bekänna färg på hemmaplan. Hur långt klarar sig elbilen i vårt beryktade fikatest? Dessutom berättar vi hur barnen åker säkrast och avslöjar långteststallets familjefavorit.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du redaktionsmedlemmarna Tommy Wahlström, Nils Svärd och Maria Dahlin. Med på telefon är också Susanne Wallhagen, trafiksäkerhetsexpert på NTF. 

Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på filen intill artikeln och välj "spara länk som"). Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill. Du kan även prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp!
 
Trevlig lyssning, önskar Vi Bilägares redaktion.

Diskutera: Vad tyckte du om veckans avsnitt?
 

Kommentarer

#1
2019-05-24 17:08

Man behöver inte hålla jämn hastighet med en elbil utan kan gärna sprinta lite emellanåt utan att det påverkar räckvidden. Har jag förstått.

#2
2019-05-24 17:56

I andra länder rekommenderar man tvärt emot vad vi gör, att barnen ska sitta framåtvända. Det verkar ha med att göra om man tror att det sker fler påkörningar bakifrån än frontalkrockar. Vad säger statistiken i Sverige? Ni ställde inga kritiska frågor till personen från NTF, utan lät henne upprepa mantrat om att bakåtvänt är bäst utan motfrågor. Vad var det journalistiska värdet i detta inslag? Om ni ställt frågor hade vi kanske lärt oss något. Ni får gärna komplettera med vad statistiken säger om olyckor så att vi själva kan bilda oss en uppfattning om vad som är bäst. Eller vet vi mer i Sverige än vad tyskarna och japanerna säger? Vårt statistiska underlag torde i alla fall vara sämre.

#3
2019-05-24 19:01

Underthewhip: Största hastigheterna är framifrån. Därför ska barnet sitta bakåtvänt. Att sitta bakåtvänt och bli påkörd bakifrån är ändå snällare än att sitta framåtvänt och bli påkörd framifrån. Påkörd bakifrån är nästan alltid i färdriktningen på båda bilarna. Kollision frammifrån är i princip alltid i motsatt färdriktning.

#4
2019-05-24 20:51

@Milkylainen, mycket bra argument. Kritiska frågor hade kanske gett klara svar i podden. Dock kvarstår frågan: vilken typ av krock är vanligast i Sverige? Vi är trots allt rätt så bra på mötesfria vägar, även om mycket arbete kvarstår. Men jag vill se statistik innan jag kan tror på att det är den bästa lösningen. Detta för att andra utvecklade länder, med större statistiskt underlag kommer till motsatt slutsats. En djupare analys av detta hade varit journalistiskt mer givande tycker jag. Oavsett slutsats. Jag vill ju lära mig något av ett inslag, inte bara få ett känt mantra uppläst.

#5
2019-05-25 22:19

Mycket trevlig pod att lyssna på!

#6
2019-05-29 11:18

Nu när jag har lyssnat på poden så där kom väl svaret på digitala backspeglar. Normalt ser man ju även framåt då man byter fil. Snart kommer folk att krocka för att de ser på en massa bildskärmar. Enda jag kan tänka mig är backkamera/innerbackspegel.
Varför har inte Duster ställbart bälte när Stepway har?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.