Nästa artikel
”Så här kan det inte fortsätta – underhåll vägarna nu!”
Krönika

”Så här kan det inte fortsätta – underhåll vägarna nu!”

Publicerad 28 augusti 2021
Förutom större slitage på bilarna ökar också risken för olyckor, skriver Erik Rönnblom.

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Jag läste nyligen att Lena Erixon, generaldirektör för Trafikverket, är den högst betalda statliga myndighetschefen i Sverige. Hon tjänar 178 600 kronor – per månad!

Några reflektioner. Hon är kvinna. Så det är ju positivt att en kvinnlig chef i statens tjänst är bäst betald. Eller är det just därför? Nej, det tror jag inte. Hon har erfarenhet inom sitt gebit. Men vad är en rimlig lön för en statlig chef? Många svenskar som jobbat hela sitt liv når inte som pensionär 178 600 – per år!

Och tycker vi som kör på de vägar Lena Erixons verk ansvarar för, verkligen att hon är värd denna superlön?

Vi har tidigare anmärkt på den ständigt försämrade vägstandarden, även på hårt trafikerade vägar som troligen betraktas som prioriterade. Även där jag mest kör i Stockholmsområdet flyttar jag då och då bilen i sidled för att undvika de värsta skarvarna och ojämnheterna. Bilens hjulupphängning får ta emot hårda smällar trots lagstadgad hastighet.

Lena Erixon har uppenbarligen inte lyckats övertyga regeringen om att så här kan det inte fortsätta. Vägarna måste underhållas bättre. Förutom större slitage på bilarna ökar ju också risken för vattenplaning vid kraftigt regn i spåren av besparingsiver.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 29 augusti 2021 Vad tar alla skattepengar…
  • 28 augusti 2021 Lenas lön kan inte jag…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.