Nästa artikel
”Laddhybrid är mycket mer användbar än elbil”
Krönika

”Laddhybrid är mycket mer användbar än elbil”

Publicerad 24 oktober 2021
För mig är laddhybriden ett mer användbart och mindre bekymmersamt alternativ än elbil, skriver Erik Rönnblom.

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Efter att ha varit med och kört elbil några dagar med Vi Bilägare är jag inte särskilt övertygad – dessvärre. Bilarna är nog bra. Men detta eviga planerande efter var snabbladdare finns! Och starta laddningen? Rätt app fungerar tydligen bäst. Och håll stenkoll på när bilen är färdigladdad. Stå inte längre! Annars kan det bli sura miner och man riskerar en urladdning!

Det bristande antalet laddstolpar riskerar leda till fetare svenskar. För vad gör man i väntan på att tillräckligt många kWh tryckts ner i batteriet? Hamburgare? Korv? Fika?

Man kan inte hävda att regeringen eller Miljöpartiets Per Bolund är ett gäng bilfientliga människor. Absolut inte! Bilar är alldeles rumsrena – om de drivs på el eller biobränslen – förutom biogas av någon outgrundlig anledning. Vår miljö- och klimatminister är ju till och med beredd att ta ett par miljarder för att stödja den som köper en ny elbil. Upp till 70 000 kronor rakt ner i fickan utan att betala skatt eller moms!

Ständigt höjd fordonsskatt på bensin- och dieselbilar och högre bränslepriser ska stressa oss att välja bilar med låga utsläpp – helst el. Men för mig är laddhybriden för närvarande ett mer användbart och mindre bekymmersamt alternativ än en elbil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (27)

  • 25 oktober 2021 OJOJ, så många kommentarer…
  • 25 oktober 2021 Isoderlund Jo, man behöver…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.