Nästa artikel
Zeekr värt mer än Polestar – och närmar sig Volvo
Nyheter

Zeekr värt mer än Polestar – och närmar sig Volvo

Publicerad 14 februari 2023
Volvo Cars koncernsyskon Zeekr beräknas redan vara värt mer än Polestar.

Geelys relativt nystartade elbilsmärke Zeekr har nyss avslutat en ny investeringsrunda och tagit in 7,7 miljarder kronor från fem investerare.

Värderingen för Zeekr, som än så länge inte är noterat på börsen, ligger i nuläget på 134 miljarder kronor. Det är högre än både Polestar (124 miljarder) och Xpeng (84 miljarder) som båda är börsnoterade.

Volvo Cars har ett marknadsvärde på 153 miljarder medan motsvarande siffra för elbilsmärket Nio är 177 miljarder. Tesla sticker ut i sammanhanget med en värdering på hela 6 288 miljarder, och det gör även Byd som värderas till 1 123 miljarder.

Geely uppger att pengarna ska användas till att utveckla ny teknologi och expandera till fler marknader, bland annat Europa, under 2023. Enligt uppgift ingår även Sverige i den satsningen.

Zeekr grundades i april 2021 och fyller alltså två år i år. Företaget har nyligen visat upp den eldrivna kompaktsuven Zeekr X som bygger på samma plattform som kommande Volvo EX30. 

Hittills har Zeekr levererat drygt 80 000 bilar. De flesta är crossovermodellen Zeekr 001, men nu har även leveranserna av minibussen Zeekr 009 körts igång.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 15 februari 2023 Jo, man kan lugnt säga att…
  • 15 februari 2023 Ett annat problem är att de…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.