Nästa artikel
Webb-TV: Vi spanar in Toyotas nyheter 2020
Webb-TV

Webb-TV: Vi spanar in Toyotas nyheter 2020

Publicerad 23 januari 2020 (uppdaterad 23 januari 2020)
Tommy Wahlström från Vi Bilägare har besökt Toyotas och lyxdivisionen Lexus egen bilmässa Kenshiki Forum i Amsterdam. Här är de 5 viktigaste nyheterna.

Precis som många andra biltillverkare väljer Toyota att dra ned på antalet bilsalonger och istället anordna egna event. Vi Bilägare var på plats när Toyota visade upp årets viktigaste nyheter på en helt egen liten "bilsalong i miniatyr", i Amsterdam.

En av de viktigaste nyheterna är att suven Toyota RAV4 nu kommer som laddhybrid med pris från 499 900 kronor. Toyota visade även upp nya generationen av vätgasbilen Mirai som får längre räckvidd och snyggare design, samt hybrid- och sportversionerna av småbilen Yaris.

Toyota lanserade också nya mobilitetstjänster under namnet Kinto. Det handlar om exempelvis bildelning och uthyrning av elscootrar.

– Kinto är vårt nya globala mobilitetsmärke där vi vill locka en mycket bredare publik, inte bara Toyota- och Lexusförare, säger Tom Fux, vd för Toyota Fleet Mobility.

Toyota ska försöka locka till sig partners som också ska ingå i Kinto-varumärket. Det blir alltså inte bara Toyotas fordon som ska ingå i Kinto, utan det kan också dyka upp fordon från konkurrerande märken.

Klicka igång filmen ovan för att se nyheterna från Toyotas event eller se den på Youtube. Glöm inte att prenumerera på vårt Youtubekonto för att hålla dig uppdaterad med nya klipp!

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-01-23 11:14
jørgenn

ja, verdens største bilmærke, samt verdens mest værdifulde og mest slidstærke kører rundt med alle de andre nu, dejligt at se , men forspringet vil vise sig endnu større ved åbningen af OL I TOKYO.2020.. MEN DEJLIGT AT RAV4 MED EN LAV PRIS OG PLUG IN OG 306 HK. lækkert..

#2 • Uppdaterat: 2020-01-23 11:59
Klarsynt

Bra bild & ljud!

GRrrrrrrrrr Yaris verkar ju helt klart ball. Fast mest spännande är förstås Mirai: Tänk att vätgas är så mycket snyggare än kolel :) .

#3 • Uppdaterat: 2020-01-23 17:51
hassan_e

Något nytt gällande Android auto?

Bland annat så kommer rav4 2020 få det i usa

#4 • Uppdaterat: 2020-01-23 19:02
kenvik

Inte blir det någon spik i kistan för Toyota. Man har ju alltid kommit med något nytt och skulle det vara som Stoor säger så skulle man ju inte sälja så mycket bilar som man gör. Vätgas kan man ju framställa genom spjälkning via solel se Mariestad som har en bunt Mirai i kommunen. Kan inte se ett dugg desperation i deras policy sägs ju komma med 40 nya modeller de närmsta åren. Hybriderna kom 1997, var fanns övriga tillverkare då? Man har ju hållit på med eldrift längre än de flesta tillverkare så jag ser inget problem med att ta bort bensinmotorn om man vill och låta drivningen ske med enbart elmotor. Men man tycker väl inte en småbil med batteridrift skall behöva vara så dyr och dessutom väga 2 ton.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.