Bild
Nästa artikel
VW-chefen om utsläppskravet: "Osäkert in i det sista"

VW-chefen om utsläppskravet: "Osäkert in i det sista"

Nyheter

Herbert Diess är övertygad om att elbilar blir bättre både miljömässigt och ekonomiskt än bensinbilar inom sex år.

Volkswagens stora satsning på att minska utsläppen kommer nästan enbart innehålla elbilar – så kallade syntetiska bränslen och vätgasbilar är inget som koncernchefen Herbert Diess vill lägga särskilt mycket resurser på.

Han tänker dock inte sätta något slutdatum för när bensin- och dieselmotorerna ska fasas ut helt.

– De striktare koldioxidreglerna kommer oundvikligen leda till slutet för förbränningsmotorn. Senast 2026 kommer elbilen vara bättre både klimatmässigt och ekonomiskt, säger han i en intervju med Tagesspiegel.

In i det sista kommer det vara osäkert om Volkswagen klarar EU:s nya utsläppskrav eller tvingas betala böter. Utrullningen av Volkswagen ID 3 har tagit lång tid och den är enormt viktig för att koncernen ska kunna sänka utsläppssiffran.

– Det kommer bli väldigt nära. Än så länge har vi inte uppnått försäljningsmålen för elbilar i den utsträckning vi hoppades på.

Taggar: Nyheter, Volkswagen

Kommentarer

#1
2020-10-26 18:12

Kvalité bygget VW ID 3 var inte den bästa.

#2
2020-10-26 19:16

Inte ofta VW-chefer talar sanning heller..........................

#3
2020-10-26 20:38

Den som köper ID.3:an nu är nog lite väl modig, för att inte säga rätt dumdristig... -det är ju högst uppenbart att ID.3:an måste passera ur betatest/prototyp-stadiet och ovanpå det så behöver prisbilden normaliseras.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.