Bild
Nästa artikel

Volvos miljöbil klarar inte värmen

Nyheter

Sveriges mest sålda miljöbil klarar inte den svenska sommaren. Ett hundratal Volvo V70 Flexifuel har i värmen fått problem med bränslepumpen.

Under den senaste tidens varma väder har Volvo fått in ett hundratal rapporter om problem med bränslepumpar. Problemen gäller exemplar av Volvo V70 2,0 Flexifuel som tillverkades mellan hösten 2007 och juli 2008.

Totalt rör det sig om 3 500 bilar, enligt Sveriges Radios Ekot.

- Ja, det stämmer att ett antal bilar av den allra första produktionsserien har problem med bränslepumpen, och det är ett problem som har accelererat i den här värmen, säger Bo Larsen, pressansvarig på Volvo Personbilar till Ekot.

Motorn stannar
Enligt Bo Larsen är det en backventil och tryckregulator på bränslepumpen som lossnar. Då stryps bränsletillförseln och motorn stannar.

- Man får ett motorstopp ungefär som om bränslet tog slut. Det är ett materialproblem, och exakt vad det beror på har väl antagligen med materialets utvidgning att göra, och sådana saker. Den lossnar helt enkelt.

Alla bilar inom garantitiden
Volvo vet ännu inte vid vilken temperatur problemet uppstår men håller på att undersöka saken. Tillverkaren menar vidare att andra exemplar av den här modellen inte påverkas över huvud taget.

Inom ramen för garantin kommer nu Volvo att sätta fast bränslepumparna så att de inte ska kunna lossna.

Har du blivit drabbad? Kommentera eller hör av dig till redaktionen@vibilagare.se

Kommentarer

#1
Eddie Magnusson
2009-07-06 13:03

Hej
Åkte från Malmö igår söndag och kom till Göteborg då bilen stannade.
Fick tag på en bärgare och även en hyrbil av samma modell. Åkte sedan mot hemmet i Skara då samma problem uppstod igen med hyrbilen.
Fick tag på en bärgare och har lämnat hyrbilen på Bilia i Skara.
Har fått telefonsamtal från Bilia i Göteborg där min bil står och han sa att det kommer att ta 1 1/2 vecka innan jag får tillbaka min bil.
Hyrbilen får jag endast ha i 3 dagar. Jag tycker detta är skitdåligt.
Alltså har jag blivit drabbad 2 gånger på samma dag, rekord kanske.
M.V.H. Eddie Magnusson Skara

#1
Erik F
2009-07-06 13:07

Det Eddie råkat ut för (tänker på hyrbilen i 3 dagar främst) är ju pinsamt och mycket badwill för Volvo.
Tänker de inte hos Volvoåterförsäljarna? Volvia?...

#1
Bernt Sandström
2009-07-06 15:35

KUL!
Vår Ford Focus Flexifuel gick inte igång efter att ha kört ca 10 mil och stannat för ett tfn.samtal. Bärgare och hyrbil samt verkstad i drygt en vecka.
enligt uppgift från verktaden fel på bränslepumpen. gick inte laga. Kostnad drygt 6000 sek. Vad som exakt hände vet vi inte.

#1
Micke
2009-07-06 17:04

Som sagt jag säger det igen, varför köpa svenskt. Har haft 2 Peugeot och ingen har krävt bärgare, köper man svenskt ladugårdsbygge så skyll er själv.....

#1
Marne
2009-07-06 17:52

Men varför skylla på Volvo?? Det är ju Fords motor...eller???

#1
AD
2009-07-06 18:48

Marne, varför ska man inte skylla på Volvo. Det är ju deras bilar som krånglar.
Att de ägs av Ford och använder deras komponenter har ju inte med saken att göra. Volvo måste ju ta ansvar för delarna de bygger bilen av.

#1
Tobbe
2009-07-06 19:00

Skulle nog köpa en Volvo tusen gånger över en Peugeot ialla fall. Franska bilar är byggda för att krångla känns det som. Volvos kvalitetstapp på sistonde har berott på ägaren Ford, som inte är någon vidare bil heller direkt.

#1
Rodolf med röda mulen
2009-07-06 19:01

Gillar egentligen inte sådant här tjafs...
Micke, jag har haft en 407 som jag åkte bärgare med 3 gånger första året, 2 gånger andra året, sedan sålde jag skiten.

#1
Albert
2009-07-06 22:35

du Rudolf har haft 26 bilar dom 2senaste Citroen inte ett enda fel på 18000 mil, dom sämsta VAG-bilar.

#1
Per
2009-07-06 23:30

Hejsan är det inte patetiskt att alla Toyota fans nu skriver fingerade inlägg mot alla märken UTOM Toyota. Läs insändarnas nick namn och jämför med de i Toyota artiklarnas namn... Det är förmodligen bara ett par kanske tre reella personer som skriver ALLA dessa negativa inlägg... Betänk att Toyota hade mängder av Toyotas Avensis motorer främst 1,8 liters motorn som skar beroende på problem med oljetillförseln sk Oilsludge. Dett är inte mer än ca 6 - 7 år sedan. Vrför tar man inte upp denna debatt igen om Toyotas motorhaverier???

#1
Rodolf med röda mulen
2009-07-07 00:13

Jo Per. Toyotamaffian härjar runt i alla artiklar och skriver ner alla andra märken. Conny Carlsson är ju en sådan filur som gärna skriver under flera namn.
http://news.cnet.com/8301-17912_3-10151587-72.html
Toyota - When you hate to drive

#1
S-E S
2009-07-07 00:46

Vet ni inte att sprit och bilkörning inte hör i hop.Då åker man på PUMPEN.

#1
Conny Karlsson
2009-07-07 01:34

Rodolf med röda mulen.
Nu undrar jag var jag skriver med flera olika namn ?
Jag skriver inte ner andra märken alls. Här har jag inte skrivit tidigare. Här sköter Volvo sig utmärkt själva och visar vilken kvalitet de håller i jämförelse med Toyota, så jag behöver inte skriva något, man sköter det så bra själva.
Du som kallar dig Per.
Jag hoppas också på en artikel från Vibilägare som återigen tar upp detta med motorproblemen som drabbade Avensis som man hade för några månader sedan då en bilägare blivit drabbad och drog sin snyft historia att inte Toyota stod för reparationen. Men han hade inte servat bilen på Toyota för att spara några kronor, smart ?! Nej, hade han servat bilen på Toyota så hade man upptäckt detta fel tidigare och han hade fått det åtgärdat så som många andra ägare till Avensis fått. Men detta framkom aldrig i artikeln av Vibilägare. Så jag välkomnar en artikel där flera Avensis ägare kan framföra sina åsikter om Toyotas agerande i denna fråga då de ägarna är betydligt fler än de som är missnöjda för att de servat bilen på annan plats än Toyotas egna verkstäder som har koll på läget istället för att serva hos "kalle i backen" som inte vet någonting vad gäller service meddelanden vad som ska kollas på nämnda bil. Och då får man skylla sig själv tycker jag.
Att jag blev nämnd här vid namn för att jag ofta förespråkar Toyota/Lexus är för att jag har fått den erfarenheten genom åren. Och att jag ger för det mesta förklaringar till varför jag tycker som jag tycker och få har riktiga motargument som biter, och det svider naturligtvis. Därför kommer man med dessa anklagelser när det troligtvis är tvärtom samma personer som skriver dessa anklagelser mot Toyota i varje spalt han hinner. "Genom sig själv känner man andra" är det inte så ? Det måste vara tråkigt att ens märke inte når Toyota till knäna när det gälller kundtillfredsställelse + mycket annat därför är Toyota ofta i skottgluggen. Och det enda motortidningar kan hitta på att kritisera numera är "att de är tråkiga att köra" det kan man läsa i varje kommentar i varje artikel som handlar om Toyota och de som inte gör det så kommer denna kommentar upp att de är "tråkiga att köra" för man hittar inte mycket annat att klaga på. Och vilket är tråkigast att vara på verkstaden för konstruktionsfel ofta eller att bilen är tråkig att köra enligt en motortidning som inte finner något annat att anmärka på så drar man till med detta.
Jag är säker på att 85% av alla bilägare som betalar sin bil med egna pengar föredrar en bil som inte är på verkstad så ofta än en som är det med dessa fel som tex drabbat denna Volvo i denna artikel om man slipper det. Sedan så är inte denna Volvo roligare att köra än en Toyota även om jag aldrig skulle köpa mig en sådan Volvo med etanolmotor.
Undersökningar vad gäller Toyota världen runt talar sitt tydliga språk hur ägare är nöjda etc.
Och vi kan väl se i kommande Vibilägare hur ägare i Autoindex är nöjda i norden (Sverige,Norge, Danmark) med sina bilar och vad denna undersökning säger.
Alla bilmärken drabbas av fel visst så är det. Men hur frekvent drabbas de och hur hanterar de felen när du väl drabbas. Där skilljer det mycket mellan olika märken och här är jag övertygad om att många har mycket att lära av Toyota.
Men att jag anklagas här att skriva under flera namn när det är andra som gör det. För att bara skriva skit om Toyota. Att visa en länk till nämnda Yaris är enkelt att hitta. Och alla fick hjälp av Toyota och är i detta sammanhang ett tämligen enkelt fel i jämförelse med många andra fel som andra bilar drabbas av. Men jag kan visa på hur många länkar som helst här som andra märken drabbats av. Men väljer att inte göra det för det hjälper ingen och bevisar ingenting egentligen. Alla drabbas av återkallningar, en del mer än andra.
Isåfall kan Vibilägare ta fram en lista på vilka märken som drabbas mer än andra av återkallningar och hur märkena hanterat återkallningarna. Och n

#1
Oscar
2009-07-07 13:47

Just det!
Läs länken nedan där man i USA och Europa går ut med att över 1 400 000 !!!! 1,4 miljoner Toyotor ska återkallas eftersom de ska repareras då dessa bilar har gått sönder. Toyota kvalitet- skulle inte tro det!!! Fråga dessa 1 400 000 miljoner Toyota ägare?

#1
Conny Karlsson
2009-07-07 14:50

Oscar.
Flera av dessa 1,4 miljoner Toyota ägare medverkar i bla Autoindex som Vibilägare och flera andra nordiska tidningar medverkar till att fråga hur nöjda man är med bilen, servicen m.m
Så det ser ut som om dom är tämligen nöjda trots allt. Nöjdare än Volvoägare verkar det som..........eftersom Toyota åtgärdar utan tjafs när något händer. Det är det inte alla som gör.

#1
Conny Karlsson
2009-07-07 15:19

Oscar.
Sedan en rättelse av dig. Bilarna i länken har inte gått sönder som du påstår. Men det kan hända något om en olycka inträffar. En plast bit kan smälta. Denna nyhet hade TV för ett bra tag sedan. Även Vibilägare tror jag. Så det hela är inte så dramatiskt så du får det till. För alla 1,4 miljoner har väl inte krockat ! Hur är det med läsförståelsen ? Irriterad Volvo ägare kanske ? ;o)

#1
Oscar
2009-07-07 16:51

Conny ponny!
Inte alls irriterad Volvo ägare utan snarare väldigt besviken Toyota Auris ägare sedan knappt ett år. Den har gått bra i ca 4500 mil sedan har jag bytt styrled och två hjullager och lite allmänt tillkommande skrammel i paneler...

#1
Conny Karlsson
2009-07-07 18:13

Oscar.
Regnr på din bil ?

#1
Oscar
2009-07-07 18:26

Jag lämnar varken ut foto eller nr på nätet till allas beskådande. Det gör inte heller du Conny om du följer de säkerhetsinstr. som många talar om avseemde nätets säkerhetsrisker och den anonymitetsrisk som man utsätter sig för. Men jag kan säga att jag fått lagren utbytta liksom ena styrleden men däremot intet har man gjort åt skrammlet i instrumentbrädan. det byttes på nybilsgarantin eftersom bilen köptes av min fru tidigt i höstas, augusti. Men det är oerhört DÅLIGT att inte en hyrbil ingick i Toyotas service. Den fick vi betala själva!!! Skitdåligt... Vi kan inte säga mkt gott alls om Toyota, vi hade en VW Golf 1,9 TDI -05:a som vi körde i ca 18 000 mil utan några större problem förutom vanliga slitdelar som bromsar, avgasrör, klotsar etc. Golfen var oerhört bränslesnål och drog runt 0,45 - 0,55 liter diesel per mil och var väldigt robust byggd. INGET skrammel. Jämför man Golfen med Toyotan så är valet oerhört enkelt vid nästa bilbyte. Toyota kommer vi INTE att köpa vid nästa bilbyte om 3 - 4 år.

#1
Oscar
2009-07-07 18:30

Conny!
Glömde att säga att vi kommer definitivt inte att köpa en Toyota nästa gång utan snarare en till Golf eller varför inte en snål Volvo med en snål Edrive motor driven av ngt biodrivmedel, etanol eller biodiesel. Min frus Toyota är INTE bränslesnål den drar ca 0,65 -0,70 liter per mil och det är alldeles för mycket för en så liten bil !!!!

#1
Conny Karlsson
2009-07-08 01:04

Oscar.
Köp dej du en Golf, lycka till ! ;o)

#1
V70F Ägare (sorgligt nog)
2009-07-08 14:29

Eddie Magnusson. Om Du läser i övriga motortidningar är Du inte ensam som råkat ut för denna bedrövliga bil. Dessutom en biltillverkare som vetat om problemet en längre tid. Men ändå struntar i att ge information.
Jag frågade på en volvoverkstad vad
som gäller. Svar: vi har inte fått mer info än du. Men ett tipps: kör inte under halv tank för då kan pumpen suga luft. Jag tycker att Du skall vända dig till Sverker Olofsson på TV. Det skulle hjälpa även oss andra som Volvo inte ger information till. Volvo kommer ständigt ut med ny modeller. Bra
vore väll om dom i första hand såge
till att dom föregående fungerade.
Vår familj skulle åkt på semester, nu har vi ställ in den trots att vi köpt en bil för 270.000 som vi inte vågar åka i. Som bilen är idag anser jag den är trafikfarlig. Lånebil i 3 dagar skandal.
Denna bil borde NTF ta tag i.
Mitt sista Volvoköp.

#1
Rudolf med röda mulen
2009-07-09 00:51

Hade du inte varit så dumsnål och skippat fri hyrbil när du försäkrade din bil så hade du varit på semester med familjen nu.

#1
V70F
2009-07-09 12:14

Rudolf med röda mulen Om de menar mitt ilägg så handlar det inte om
hyrbil.Att en ren har lässvåriheter
kan jag förstå.Jag har bara ett mål, det är att få åtgärdat ett fel på en ny bil. Bilen skall in på service om 14 dagar (2000 mil)
Verkstaden har inte fått något
åtgärdspaket från Volvo vad göras skall med den bensinpump som ligger i tanken, som troligtvis kommer att lossna. Verksaden säger helt klart att om dom fått derektiv så hade dom fixat felet vi servicen.
Varför skuter Volvo på detta. Glöm
hyrbilen. Jag har fler bilar.
Du får ursäkta om du inte menar mig.
Kör inte för fort när Du kör ut
julklapparna till julen.Ditt inlägg handladlade ju inte direkt om att
V70F inte klarade värmen precis.
Ändå var det intressant att läsa.
Har jag missuppfattat. Är det inte artiklen om V70F som skall kommente-
ras. Inte alla andra bilmärken.
Rudolf, hoppas att du förstår ett
skämt. Ha det så bra.

#1
Per Olof
2009-07-09 17:33

Jag har också en Volvo V70 2,5 FT som rullat snart 12000 mil som säljarebil på vårt pappers bolag men den liksom 4 andra av samma modell har ALDRIG haft några som helst problem. Samtidigt är det ju så att om det tillverkas 100 000 tusentals motorer är det ju inte konstigt om några skulle ha defekter. Se bara hur många Toyota bilar som återkallades härom månaden. 1 400 000 st, 1,4 miljoner återkallade Toyota bilar, så visst förekommer det fabriksfel på alla bilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.