Nästa artikel
Volvos elbilsplaner avslöjade – minibuss utvecklas i Kina
Nyheter

Volvos elbilsplaner avslöjade – minibuss utvecklas i Kina

Publicerad 2 februari 2023 (uppdaterad 13 november 2023)
Volvo ska lansera minst sex nya elbilsmodeller de kommande åren, enligt nya uppgifter. Den som sticker ut mest är en eldriven minibuss med ”emotionell” design.

Volvo har kört igång en storsatsning på elbilar. Först ut är toppmodellen EX90 som senare under 2023 ska få sällskap av den mindre crossovermodellen EX30.

Totalt handlar det om åtminstone sex eldrivna Volvobilar som ska presenteras fram till och med 2026, enligt två anonyma källor till nyhetsbyrån Reuters. XC60, XC40, S60 och S90 ska alla komma i eldrivna versioner. Men de eldrivna kombimodeller som den tidigare Volvo Cars-chefen Håkan Samuelsson hintade om nämns inte alls.

Mest uppseendeväckande är kanske Volvoägaren Geelys planer på att lansera en lyxig och eldriven minibuss för den kinesiska marknaden, som avslöjades i januari. Minibussarnas marknadsandel har rasat det senaste decenniet, men i Kina och Japan finns fortfarande en marknad för den här typen av bil som kan ersätta en limousin för exempelvis affärsfolk.

Den nya minibussen ska tillsammans med Volvos kommande eldrivna sedanmodeller utvecklas i Shanghai. Enligt källorna ska bilen få ”emotionell” design med inspiration från koncernsyskonet Zeekr 009, som minibussen baserar sin teknik på, med en stor och LED-belyst grill.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 2 februari 2023 Synd att svenska…
  • 2 februari 2023 Vad ska dom fylla sina tomma…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.