Nästa artikel
Volvo smygvisar mindre elbil – ska locka nya köpare
Nyheter

Volvo smygvisar mindre elbil – ska locka nya köpare

Publicerad 11 november 2022
I samband med premiärvisningen av Volvo EX90 dök det också upp en mindre Volvomodell. Nu ryktas det om att den skulle kunna döpas till EX30 eller EX40.

Volvo har gjort klart att en ny elbilsmodell ska premiärvisas varje år, och att märket ska fokusera helt på elbilar 2030. Då behövs det elbilar i alla storleksklasser, och en kommande EX30 eller EX40 kan bli en viktig modell för att locka nya och yngre köpare till märket.

Den nya modellen skulle ersätta dagens C40 och XC40 Recharge, som baseras på modeller med förbränningsmotorer. Den nya modellen blir istället utvecklad helt för eldrift redan från början, och baseras förmodligen på SEA-plattformen som utvecklats inom Geely.

– Den blir en stadsbil som siktar på yngre personer som kan prenumerera på den och göra den till sin första Volvo. Om vi kan få in dem som förstagångsköpare kan vi försöka behålla dem som kunder, säger chefen för Volvo Cars, Jim Rowan, till Automotive News.

Några exakta detaljer om den nya modellen finns ännu inte, men på den mörka presentationsfilmen såg den modellen i princip ut som en mindre kopia av EX90. Och den blir extremt viktig – XC40 står i dag för en fjärdedel av Volvos försäljning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (88)

  • 15 november 2022 Jo men det buggar, kommer…
  • 14 november 2022 Jo det går att radera AL,…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.