Bild
Nästa artikel
Volvos designdröm visar mystisk sportcoupé

Volvos designdröm visar mystisk sportcoupé

Nyheter

I en ny bildserie på Instagram visas en konceptbil upp som avslöjar hur en ny sportbil från Volvo skulle kunna se ut.

Det har funnits gott om coupéer i Volvos modellprogram, från P1800 via 780, 480 och C70 till helt nya laddhybriden Polestar 1. Men någon regelrätt sportbil var länge sedan Volvo hade.

Nu visas en konceptbil upp på Instagramkontot som Volvos designteam använder sig av. Konceptet togs fram för några år sedan av desigern Yuru Zamkavenka som praktiserade på Volvos designavdelning.

Bilen heter Volvo Vision Gran Turismo och verkar vara en blandning av shooting brake-kombi på samma tema som Volvo Concept Coupé och en riktig sportbil som ska utmana exempelvis Porsche 911.

Designgenerna sägs vara hämtade från klassiska och kantiga Volvo 855 men Vision Gran Turismo ger förstås ett mycket modernare intryck. Fronten har Volvos numera karaktäristiska strålkastare kallade Tors hammare och sidoprofilen ger ett extremt ”tillbakalutat” intryck med linjer som drar ögat mot bakpartiet.

Volvo Vision Gran Turismo är bara ett experiment för att visa hur en sportbil skulle kunna se ut, så den som längtar efter en produktionsversion längtar förmodligen förgäves.

Taggar: Nyheter, Volvo
Volvos designdröm visar mystisk sportcoupé
Volvos designdröm visar mystisk sportcoupé
Volvos designdröm visar mystisk sportcoupé
Volvos designdröm visar mystisk sportcoupé

Kommentarer

#1
2020-05-24 11:17

Så störande, så där ser inte Tors hammare ut, att man bara kan uttrycka sig så lättsinnigt, när de dessutom hittills bara synts på 20 meters håll.

#2
2020-05-24 11:48

N-iklas: Nu har väl aldrig Volvo själva sagt nåt om att det är en exakt kopia av Tors hammare utan att deras lysen är inspirerade av hammaren i mytologin......en hyfsad skillnad.
Sen om du enbart ser dem på 20 m avstånd kanske du skulle se över din syn, och förhoppningsvis inte köra på de vägar jag far fram iaf.....vore lite läskigt möta dig om du ser så illa.

#3
2020-05-24 15:14

De ser mer ut att vara inspirerade av bokstaven "T", snacket om Tors hammare är bara tomt PR bludder utan minsta verklighetsförankring.

På längre avstånd är det enda man ser en lysande rak linje.
Inte speciellt märkvärdigt.

#4
2020-05-24 18:35

Ser inte en hammare ut som bokstaven T?

#5
2020-05-24 18:42

Tydligen inte Apex, N-iklas kan säkert ge dig en lång bra utläggning av anledningen......

Det där med vad intrycket "inspireras av" innebär verkar gått honom förbi iaf.

#6
2020-05-24 20:56

Batmobil?

#7
2020-05-25 01:17

Upplysningsvis är "Tors hammare" i själva verket en smeds slägga, som tydligt skiljer sig från en hammare.
Den bara kallas hammare men har aldrig varit en, Tor använde en slägga som hammare för att en hammare människor använde var alldeles för fjuttig för åskans gud.
Tors hammare är därmed inte en sådan hammare som människor använder och därför kan inte en mänsklig hammare stå som förebild för Tors.
Volvo låter sig därmed "inspireras" av något som inte hör ihop med Tor.
Utan snarare en timmerman... man kunde ju kalla den "Jesus hammare" om man nu vill ha gudomligt beskydd.
(Inte för att det är helt utan debatt om Jesus verkligen var "timmerman" berättelsen ifrågasätts som felaktigt översatt.)

För att gå till bilen på bilden påminner formen på strålkastarna mer om Svartalvernas rymdskepp i filmen Thor: The Dark World och därmed Tors fiende.

#8
2020-05-27 22:22

Den typen av bil vill jag inte ha MEN jösses vad jag tycker att Volvo gör rätt här. Hela bilen skriker SE MIG. ÖNSKA MIG. Den som inte uppmärksammat Volvo tidigare lär se denna bil om den kommer i produktion. Alla ser en Batmobile. Varje såld bil blir en reklampelare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.