Nästa artikel
Volvo XC90 årets suv – igen
Nyheter

Volvo XC90 årets suv – igen

Publicerad 18 november 2015
Amerikaner gillar nya XC90.
Amerikansk motortidning valde att prisa Volvos storsuv för andra gången.
2002 vann första generationens XC90 i kategorin årets suv när amerikanska Motor Trend utsåg årets bästa bilar. 13 år senare var det dags igen då nya XC90 vann juryns hjärtan på nytt.

Konkurrenter som Honda Pilot, Mercedes- Benz GLE och Nissan Murano fick se sig besegrade.

Motor Trends representanter var imponerade över drivlinan och hur väl man klarade sig på fyra cylindrar.

”Den är tyst och raffinerad, till skillnad från Honda Pilot, vars V6:a fyller kupén med tillräckligt ljud och vibrationer för att skrämma barnen”, står det i motiveringen.

Enda nackdelarna var enligt juryn att autobromsen kunde vara lite väl aggressiv, ”med spillt kaffe och barnskrik som följd.”

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-11-18 11:46
Grosser

Kul, särskilt för Volvo med det erkännandet!

#2 • Uppdaterat: 2015-11-18 11:53
celef

Jag kan förstå att man i denna grymma värld vill åka i nåt stort å tryggt, som att vi åter vaggas runt i mammas mage, men biltypen måste väl ändå få sitt slut snart, kan inte Volvo komma på nåt ännu bättre och smartare val?

#3 • Uppdaterat: 2015-11-18 12:37
Henrik M

celef:
Volvo har ett helt modellprogram på väg ut i alla storlekar som bygger på denna nya prisade teknik och framtoning. Men genom att släppa den modell först som man på varje såld bil får in mest pengar så kan man snabbare komma igång med övriga släpp.

Sällar mig till den övriga hyllningskören och säger Heja Volvo, ni är helt klart på rätt väg! Kul även för Sverige som helt klart vinner på Volvos framgångar oavsett att ägaren inte är Svensk vilket en del verkar ha svårt att ta in.

#4 • Uppdaterat: 2015-11-18 13:18
Styggavargen

Håller med celef, SUV måste bort...annars måste nog alla förr eller senare köpa denna biltypen pga säkerheten. Och skall alla åka omkring i 2 tons klumpar, då är vi alla förlorare och allra mest miljön.

#5 • Uppdaterat: 2015-11-18 14:56
bgl

Ang tidig kommentar om "välfärd till Sveriges befolkning". Kan nog så vara, men:

P.O. Box 309, Ugland House,
Grand Cayman, KY1-1104,
Cayman Islands

är den adress som Geely Automobile Holdings Limited uppger sig vara registrerat på.

#6 • Uppdaterat: 2015-11-18 15:17
Henrik M

bgl:
De flesta som är anställda på Volvo här i Sverige skattar och använder troligtvis merparten av sina pengar här i Sverige vilket såklart ger Sverige välfärd....eller?
Och självklart ju bättre det går för Volvo här desto fler personer kan anställas av Volvo, återförsäljare och underleverantörer vilket ger mer skattepengar in till Sverige.

#7 • Uppdaterat: 2015-11-18 16:56
bgl

Henrik M:
Om nu dina argument är rätta,starka och tillräckliga varför anses dom inte gälla alla i Sverige verksamma företag som är registrerade på Caymanöarna?

#8 • Uppdaterat: 2015-11-18 17:29
Henrik M

bgl:
Vilka andra företag pratar vi om nu? Vet inte alls vad du menar då detta gällde Volvo, men som generellt svar på din fråga, om ett företag som har tillverkning och sysselsätter mycket folk här i Sverige och som haft svenska ägare säljs till utländska ägare så kommer jag vara glad för Sveriges skull om det går fortsatt bra för det företaget så de kan utöka sin verksamhet här i sverige och skapa ännu fler arbetstillfällen och generera mer inkomster för landet genom skatt och ökad köpkraft för de som får jobb, utan tvekan!
Sen kan man ju se det som så att det bästa hade varit om även ägarna varit svenska till 100 %, men med facit i hand hade nog tyvärr många av de företagen som detta gäller kanske inte klarat sig alls om de inte hade blivit köpta/bytt ägare. Och helt klart, bättre med ett utlandsägt bolag som genererar arbeten och skatt/pengar i Sverige än inget bolag alls....

#9 • Uppdaterat: 2015-11-18 17:54
GDS

Riktigt vacker skapelse, helt ovulgär och stilren.
Grattis Volvo !

#a • Uppdaterat: 2015-11-18 19:28
ENTJ1

Grattis Volvo,bra om vi har sysselsättning i sverige,oavsett var Geely är skrivna..

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.