Nästa artikel
Volvo V90 för vanlig? Här är Maserati Quattroporte som kombi
Nyheter

Volvo V90 för vanlig? Här är Maserati Quattroporte som kombi

Publicerad 14 april 2020
För dig som tycker Volvo V90 är för medelmåttig kommer här en lite mer udda kombibil med italienskt påbrå. Den här blir du garanterat ensam om på garageuppfarten.

Suvarna har till stor del ersatt kombibilarna i flera länder – även här i Sverige. Men kombibilarna har trots allt fortfarande ett starkt fäste bland svenska bilköpare.

Faktum är att flera biltillverkare de senaste åren satsat på mer udda kombibilar eller så kallade shooting brake-versioner. Titta till exempel på Mercedes CLS Shooting Brake eller Porsche Panamera Sport Turismo.

Men det är svårt att bli mer udda än så här. Detta är en Maserati Quattroporte Shooting Brake som är speciellt framtagen av en brittisk specialist som förvandlat bilen till herrgårdsvagn genom att bygga om hela bakpartiet. Nu är bilen till salu hos bilfirman Autostorico men tyvärr finns inget pris utskrivet.

Svårast i förvandlingen ska tydligen elektroniken ha varit. Bilen har till exempel elektriskt styrd baklucka och att få den att fungera som tänkt var inte helt enkelt. Men resultatet gjorde både specialisten och kunden nöjd. Bilen har gått ungefär 1 500 mil och har en V6-dieselmotor.

Faktum är att detta inte är första gången vi ser en Maseratikombi. Även förra generationen Quattroporte byggdes om till herrgårdsvagn av Carrozzeria Touring som tillverkade fyra exemplar av vad som kom att kallas Maserati Quattroporte Bellagio Fastback.

Det tog 1 500 arbetstimmar att förvandla Maserati Quattroporte till kombibil, och om det var värt besväret rent designmässigt är upp till var och en att avgöra. Att den udda kombiversionen är unik råder dock inga tvivel om så du blir helt ensam om att ha den här skapelsen på garageuppfarten.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-04-14 20:28
saabnisse

Givetvis går det inte att jämföra den här med en dussinbil så jag tycker inte V90 är något bra exempel.
Men till skillnad mot V90 går den här knappast att använda i dagligt bruk, det kommer förmodligen att bli ett museiföremål.

#2 • 2020-04-15 07:16
R-ace

Borde den inte heta Cinqueporte efter förvandlingen?

#3 • 2020-04-15 07:28
1

På min garageuppfart är jag ensam oavsett bilmodell.

#4 • 2020-04-15 13:36
R-ace

Milkylainen:
Tackar för den skarpsynta iakttagelsen!
Skulle gott till Späck Sejvers... ;)

#5 • 2020-04-15 17:51
Marcus

Riktigt snygg, det är nog den mest lyckade kombikonverteringen jag sett.

#7 • 2020-04-15 07:57
milkylainen

R-ace: Det gör den. Den har "Cinqueporte" på bakluckan. :)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.