Nästa artikel
Maserati planerar elektrisk framtid
Nyheter

Maserati planerar elektrisk framtid

Publicerad 27 september 2019
Nästa år kan vi vänta oss sportsedanen Ghibli med hybriddrift.
Italienska biltillverkaren Maserati har offentliggjort sina produktplaner för kommande åren och de kommer att satsa på elbilar och hybrider. 2020 kommer Maseratis första elektrifierade bil, en hybridversion av existerande modellen Ghibli.
 
Nästa år blir det också premiär för en helt ny Maseratimodell, en eldriven sportbil. Kanske kan det vara konceptet Alfieri, men eldriven istället för ursprungsversionen med V8-motor. Suven Levante och sportsedanen Quattroporte får sig en översyn under 2020.

Näst på tur står vad Maserati valt att kalla en DUV eller ett ”utility vehicle”. Det kan röra sig om något besläktat med suven Levante. Maserati skriver i sin produktplan att alla nya generationer av deras bilar och nya modeller som presenteras kommer att finnas tillgängliga som elbilar.
Det ska även satsas mycket på självkörande och att både uppdateringar av modeller och nya bilar kommer att avancera till nivå 3 av autonomi med egna filbyten och möjligheten att bilen kan stanna själv vid sidan av vägen vid en nödsituation.  

Fiat Chrysler som äger Maserati, kommer mellan 2019-2021 att investera i att elektrifiera 12 av sina produkter. Förutom Maseratis nyheter kan vi också förvänta oss en elversion av Fiat 500. 

Diskutera: Vad tycker du om Maseratis planer?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.