Nästa artikel
Volvo tippas försvinna från USA 2014
Nyheter

Volvo tippas försvinna från USA 2014

Publicerad 31 maj 2013 (uppdaterad 31 maj 2013)
Volvos dagar på den amerikanska bilmarknaden är räknade. Redan 2014 har Volvo försvunnit, spår analyssajten 24/7 Wall Street.

Volvo är ett av tio varumärken som finns med på 24/7 Wall Streets årliga lista över varumärken som tippas försvinna från USA inom de nästkommande 18 månaderna.

Enligt den amerikanska analyssajten har Volvo svårt att hävda sig i konkurrensen. Dessutom har Volvos försäljning i USA sjunkit med åtta procent under årets första fyra månader, samtidigt som marknaden som helhet ökat med nästan sju procent.

”Ett företag utan brett utbud av sedaner, suvar och pickuper får svårt att göra framsteg i USA. Volvos modellprogram är för litet för att ha någon chans”, skriver 24/7 Wall Street, som också listar Mitsubishi bland företagen som spås försvinna.

Förra året tippade sajten att Suzuki skulle dra sig tillbaka från den amerikanska marknaden – och så blev också fallet. Av företagen på fjolårets lista har sju av tio lagt ned verksamheten i USA. Tidigare har Saab funnits med på listan.

Diskutera: Tror du Volvo försvinner från USA?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-05-31 13:38
KaptenOberkommandok

Det är ju det som jag har skrivit ett flertal gånger nu.

#2 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Volvo måste få ut en ny version av den hopplöst föråldrade XC90, kunde man sedan göra en pickupmodell av den på USA marknaden så skulle nog succén vara ett faktum.
Men som sagt, ont om tid är det enda Volvo just nu har gott om...

#3 • Uppdaterat: 2013-05-31 15:00
Rustan Werling

Måste ju vara skönt för kaptenen att analytikerna äntligen har lyssnat på honom. Märkligt att det ska behöva ta sån tid bara.......

#4 • Uppdaterat: 2013-05-31 15:20
saabnisse

Jag är inte förvånad.
Den idiotdesign som Volvo anammat kan inte bli annat än ett gigantiskt fiasko.
Räddningen kan bli XC60 och XC90 och precis som Prestigelös skriver, en pickup på XC90, det vore en höjdare.
Får den kommande V70 samma korkade stuk som V60 kommer det att bli väldigt illa.

#5 • Uppdaterat: 2013-05-31 16:57
KaptenOberkommandok

Rustan, den där slängen var ju väldigt onödig. Jag trodde att vi hade koll på "relationen" efter irritationen om dubbdäcken. Varför börja med denna retliga tonen? Det hade jag faktiskt inte väntat mig. Jag tar gärna emot en ursäkt.

Faktum är ju att jag har skrivit detta ganska många gånger nu och under ganska lång tid. Detta torde ju då innebära att jag har sett den här utvecklingen sedan länge. Att jag nu tycks få rätt är ju i sakfrågan en fjäder i hatten (fast jag har ofta rätt i dylika situationer), men för svenskt vidkommande hade jag gärna haft fel. Det är ju inte så att jag är skadeglad över Volvos kräftgång, men jag har uppenbarligen haft rätt i mitt sätt att läsa utvecklingen/marknaden. Jag har också angett vad jag anser vara orsakerna, och jag har ofta anklagat Volvos produktstrateger för grava misstag de senaste åren. Om Volvo verkligen försvinner från USA-marknaden vågar jag påstå att det är början till Volvos undergång.

#6 • Uppdaterat: 2013-05-31 17:24
Linus

Det enda säkra om dessa s.k. "analytikers" spådommar skulle slå in, vilket det självklart inte kommer att göra, är att många av de som regelbundet kommenterar på denna sida kommer att sätta champagnen på kylning.
Inte så lätt att förstå.
Möjligt är det så vi svenskar fungerar.
Tyvärr!!

#7 • Uppdaterat: 2013-05-31 21:01
Mistro

Tycker att det är oerhört märkligt och frustrerande att Volvo har så svårt för att ta fram fler modeller.
Det kan ju inte vara en hemlighet för någon att jänkarna är sjukt besatta utav sina pickuper!?
-Bygg en pickup!!!
Det behövs vidare en bil i småbilsklassen samt även i "Golfklassen" inte minst i Europa.
-Bygg dessa bilar!!!
När ni ändå håller på med pickupen Volvo så bygg även en varubil alternativt släng ut baksätet ur en V70,snickra dit en mellanvägg och banta bort lite onödigt lull-lull och sälj bilen för typ 200.000kr?

#8 • Uppdaterat: 2013-05-31 21:07
Rustan Werling

@ Mistro

Det där var många bra ideér tycker jag. En modern Duett tror jag skulle vara mycket populär bland hantverkarna.

@kaptenen

Sorry om du numera inte kan ta skämt, ska sluta tilltala dig över huvud taget. Någon ursäkt ska du däremot inte förvänta dig.

#9 • Uppdaterat: 2013-05-31 21:33
KaptenOberkommandok

Rustan, jag har svårt att se skämtet i ditt inlägg 15:00. Det fanns en rejäl och medveten portion syrlighet i tonen. Vi hade samma problem när dubbdäcken diskuterades. Antingen förstår jag inte (dina) skämt eller så ser jag dina inlägg för vad de faktiskt är - syrligheter. Jag tror att det är bra om du inte tilltalar mig i fortsättningen, eftersom det varje gång uppstår kontroverser om vad du egentligen menar med dina passningar till mig. Vi har ju sett vilken ton och infallsvinkel som du använder mot AL, och jag kan bara dra slutsatsen att du medvetet vill trigga dina "motståndare".

#a • Uppdaterat: 2013-05-31 22:05
Raphael

Nu är ju detta ingen dagsfärsk nyhet, jag läste den redan för ja flera dagar sedan på SvD Näringsliv... :) Jag minns 760 som designades för att gå hem hos en amerikansk publik, jag minns ett 90-tal där Volvo gick bra i USA. Men förändringen hos de amerikanska kunderna är tuff för Volvo. Och hur ska de göra nu? Det är inte bara i USA som de blir allt mindre utan även i Europa. Volvo behöver öka sin försäljning rejält, men det går åt fel håll på många marknader - även den kinesiska som de hade så många förhoppningar om.
Och så har vi Jacoby som fick sparken, jag tror det var ett misstag faktiskt. Jag tror han hade en förståelse för bilar och bilmarknaden som Volvo behöver. Nye VD:n för lastvagnar tror jag inte har det på samma sätt, verkar mest vara ett maktspel i ledningen.

Volvo behöver visa marknaden nya produkter, nya modeller för en bredare publik. Det väntar vi fortfarande på. Jag tror den senaste tidens små designförändringar av exteriörer blev något av en antiklimax för en nyhetshungrande marknad.

Pickup på XC90? Jag har sett 760 (eller är det 740?) som A-traktor där jag bor. Om Volvo vill ha hjälp och inspiration så kan jag förmedla kontakten... :)

Vem var det nu som hade den där Caminon.... personbil som pickup... Chevrolet? 70-talet?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.