Nästa artikel
Volvo testar kamouflerad V30
Nyheter

Volvo testar kamouflerad V30

Publicerad 11 oktober 2011 (uppdaterad 11 oktober 2011)
En arvtagare till Volvo C30 är på väg. Nu avslöjar spionbilder att en kombivariant av den nya modellen också blir aktuell.

Under 2014 planerar Volvo att lansera en första bil på den nya flexibla plattformen SPA, Scalable Platform Architecture. Dessförinnan ska nya C30, V50 och S40 introduceras, alla byggda på en fordonsarkitektur som tagits fram tillsammans med förra ägaren Ford.

Volvo C30 lanserades 2006 och enligt förhandsspekulationerna kan nästa generation presenteras redan 2012. Till skillnad från den nuvarande modellen kommer bilen då att erbjudas i flera karossversioner.

Utöver varianten med tre dörrar väntas även en kombi, V30, och möjligen en skogsmulleversion som går under beteckningen XC30. Namnen är inte bekräftade.

Nu publicerar amerikanska bilsajten Motor Authority de första spionbilderna på den nya modellen. Klicka här för att se fotografierna.

Bilen är kraftigt kamouflerad med generösa mängder plast. Formerna avslöjar dock att antalet dörrar är fyra och att det inte handlar om en renodlad kupé, snarare kombi eller halvkombi.

Den fotograferade bilen är registrerad i Sverige med karosskod AC, vilket innebär ”stationsvagn kombivagn”. Enligt den tekniska informationen är längden 452 centimeter, 27 centimeter längre än nuvarande C30.

Diskutera: Vad tycker du om V30 och nästa C30?

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-10-11 16:34
affie

452 cm innebär samma längd som nuvarande V50 och 4 cm kortare än Golf Variant. Vad som dock verkar konstigt är den sluttande bakrutan som get lite Ford Focus-vibbar, och då pratar jag inte om Focus-kombin utan om halvkombin.

Det vi får hoppas på är bättre inner-utrymmen över lag jämfört med S40/V50 som är aningen små, särskilt i baksätet.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.