Nästa artikel
Volvo skär ned hundratals jobb
Nyheter

Volvo skär ned hundratals jobb

Publicerad 29 augusti 2012 (uppdaterad 29 augusti 2012)
Volvos försäljning har sjunkit och nu tvingas biltillverkaren att göra sig av med anställda. Upp till 300 jobb försvinner i Torslanda.

Beslutet innebär att mellan 200 och 300 bilbyggare som är anställda hos ett bemanningsföretaget inte får sina kontrakt förlängda, rapporterar SVT.

Som ett led i samma åtgärd sänks produktionstakten i Torslandafabriken. Från och med början av oktober ska fabriken färdigställa 52 bilar i timmen i stället för tidigare 57. Bakgrunden är den fortsatt svaga bilförsäljningen i Europa. I juli minskade antalet nyregistreringar med 8,2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Tidigare har bland annat Peugeot och Citroën meddelat att 8 000 jobb ska försvinna inom organisationen. Nu tycks turen ha kommit till Volvo och fler tillverkare lär följa.

Diskutera: Hur ser du på Volvos framtid?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-08-30 16:11
aldermannen

Tyvärr kommer nog Volvo tappa rätt mycket pga. att man tar bort s40 och v 50
och ersätter dem med en småbil V40 som är i storlek som en polo/golf men kostar ca: 300.000:- med normal utrustning. Tror inte att Svenskarna vill köpa en så liten bil för dom pengarna, sen får den vara bra tekniskt,

#2 • Uppdaterat: 2012-08-30 20:59
Andrey

Jag fattar ingenting. Vill man köpa en VW Passat då gäller en leveranstid på flera månader. Samtidigt säger man om dystra prognoser för bilindustri, uppsägningar osv. Hur går det ihop?

#3 • Uppdaterat: 2012-09-02 09:10
Thommys

simon_d, Fiat sa samma sak för 25 år sedan också. De dömde ut Volvo helt då också.

#4 • Uppdaterat: 2012-09-02 22:28
rac

Kommer säkert gå bra i sverige med volvos försäljning! Tjänstebilsmarknaden är iu deras till stor del o sen alla trogna privatpersoner som inte tittar på något annat märke.
Men frågan är vad som händer utanför sveriges gränser! ska dom lyckas på deras hemmamarknad kina?? o hur kommer kunderna i alla andra länder reagera när volvo ändrar stil från det praktiska till att se ut som vilken koreanjapan som helst!!!
Tror att kina är nyckeln till att få upp volymerna men dom bilarna ska väl tillverkas i kina så det hjälper väl inte europeiska bilbyggare så mycket mer än med volymfördelar som kanske kan gynna vinstmarginalerna på bilarna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.