Nästa artikel
Volvo S60 får högsta krockbetyg
Nyheter

Volvo S60 får högsta krockbetyg

Publicerad 1 april 2011 (uppdaterad 1 april 2011)
Volvos krocksäkerhet får nya lovord. Den här gången tilldelas S60 utmärkelsen ”Top Safety Pick” i ett amerikanskt krocktest.

Nya generationen Volvo S60 som lanserades 2010 har nu krocktestats av säkerhetsinstitutet IIHS, en amerikansk motsvarighet till Euro NCAP.

Institutet har undersökt hur den nya Volvomodellen klarar rullning samt kollisioner framifrån, bakifrån och från sidan. Bilen får högsta betyg – ”Good” – i samtliga delmoment. Det är ett bättre resultat än föregångaren som bara bedömdes ha acceptabel säkerhet vid sidokollisioner.

IIHS noterar därtill att S60 har en mycket stark takkonstruktion som står pall för 4,95 gånger bilens vikt, tre gånger starkare än säkerhetskravet på 1,5 gånger vikten.

För att tilldelas ”Top Safety Pick” måste bilmodeller även vara standardutrustade med antisladdsystem, en självklarhet för Volvo S60.

Diskutera: Hur viktigt är krocksäkerhet när du väljer bil?

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2011-04-01 23:42
amoC

Jag har väntat hela dagen på den första negativa kommentaren på det här, jag är oerhört nyfiken på hur man ska vinkla detta till nåt negativt! Kom igen nu! Det måste ju finnas nåt dåligt med det här?

#2 • 2011-04-01 23:55
Roger Skagerström

Den ser sorgsen ut. Första gången karaktärsdraget häng-lampor kommer till sin rätt :p Den ser ut som den säger "Men sluta köra påååå miiig" :(

I övrigt är det väl ingen större chock. Känns mest som att det är man kan förvänta sig från Volvo. Om de inte vore bäst i säkerhet, vad vore de då? :P Svenska Volkswagen? :p

#3 • 2011-04-02 12:31
Roy J

AmoC, du efterlyser en negativ kommentar.
Lite marigt, faktiskt. Kanske borde Euro NCAP införa även älgkrocktester.
Vänta bara till nya Saab 9-3 kommer! Då..!
(Om nu bilen någonsin kommer i produktion, vill säga.)

#4 • 2011-04-02 23:53
Per_K

Mycket bra! Volvo strävar efter en tuffare framtoning, men det är skönt att få ett kvitto på att de behåller ledningen när det gäller säkerheten.

#5 • 2011-04-03 12:36
Raymond K (ej verifierad)

Visst tittar man på krocksäkerheten när man byter bil. Väljer man mellan de vanliga europeiska bilmodellerna behöver man nog emellertid inte bekymra sig då de flesta är godkända. Men mitt senaste bilinköp valdes till viss del av att den hade "säkerhetspaket" med extra krockkuddar och lite annat. Känns tryggare på något vis.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.