Nästa artikel
Volvo: Räkna aldrig ut Sverige
Nyheter

Volvo: Räkna aldrig ut Sverige

Publicerad 18 oktober 2012 (uppdaterad 13 november 2012)
Volvo var snabb att visa uppskattning efter Sveriges bragd mot Tyskland. Den här bilden möter besökare på Volvos webbplats.

Sverige hämtade upp underläge 0-4 till 4-4 på en halvtimme borta mot världstvåan Tyskland. Den osannolika vändningen har kallats både bragd och mirakel och Volvo var inte sen att haka på i hyllningskören.

På biltillverkarens svenska webbplats skriver Volvo: ”Räkna aldrig ut Sverige”. Intill syns den tongivande landslagsspelaren Kim Källström och en Volvo V70.

Sedan 2010 sponsrar Volvo svensk fotboll. Avtalet innebär att svenska landslag åker Volvo i samband med landskamper och andra officiella sammanhang.

Kanske kan uppmaningen ”Räkna aldrig ut Sverige” också ses som en känga riktad mot Volvos tyska konkurrenter på bilmarknaden?

Diskutera: Vad tycker du om Volvos Sverigehyllning?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-10-18 15:51
Leif Larsson (ej verifierad)

Bara instämma att det var en bragd att hämta ifatt ett 4-0 läge. Om Volvo kan sälja någon bil av den händelsen så är det bara att gratulera. Väntar bara nu på att de Europeiska biltillverkarna ska slå mynt av att EU fick fredspriset.

#2 • Uppdaterat: 2012-10-18 19:49
KaptenOberkommando

Fredrik, du ber om problem här i tråden med de sista två meningarna ...

"Kanske kan uppmaningen ”Räkna aldrig ut Sverige” också ses som en känga riktad mot Volvos tyska konkurrenter på bilmarknaden?"

Nej, det kan den INTE ses som. Vad Sverige som nation åstadkommer är en sak, vad Volvo (inte) åtstadkommer är en annan.

För övrigt var vändningen en lycketräff som för alltid kommer att vara en parentes i svensk fotboll - lite av samma flyt som i VM 1994. Men underhållande var det.

Dessutom: "Avtalet innebär att svenska landslag åker Volvo i samband med landskamper och andra officiella sammanhang." Kanske är det därför som det generellt sett går så dåligt för det svenska landslaget. Minnena från åkturerna sätter väl sina spår. Tror nog att en tysk premiumvagn vore bättre.

#3 • Uppdaterat: 2012-10-18 22:24
PREVIA

Nu rear man ut bilarna i Tyskland som begagnade bilar kan man läsa här vilket gör att man håller försäljningssiffrorna uppe ett tag till och då skulle det bli billigare att välja europeiska bilar för landslaget.
Enligt en rapport från Center Automotive Research (CAR) vid universitetet i Duisberg-Essen säljs nu en tredjedel av alla nya bilar i Tyskland med kraftiga rabatter på över 25 procent, skriver tidningen Handelsblatt. Under september såldes 83 752 nya bilar i Tyskland med det extra låga priset.
http://www.svd.se/naringsliv/motor/splitternya-bilar-saljs-som-begagnade_7585872.svd

#4 • Uppdaterat: 2012-10-18 22:42
saabnisse

AL jag tror att du har helt fel och att du är ute och simmar i vassen.

Den typen av pessimistiska uttalanden har jag hört i decennier och det har alltid, närapå alltid, visat sig att de varit riktiga.

Vi får hoppas att de är helt felaktiga den här gången!

Personligen tror jag att EU är tillräckligt starka att stå emot, däremot vet jag inte hur jag tycker om USA, men jag tror att de hittar något sätt att lösa sina finansiella problem.

Däremot har ju grekerna ofta hittat ett sätt att lösa finansiella kriser, där gäller det att strejka och protestera sig ur problemen i stället för att arbeta.

Men nu är ju inte det här ett politiskt forum, så jag tycker att vi återgår till det frågan handlar om.

Och det är ju helt klart att det är en fin hyllning till Sverige av ett kinesiskt företag.
Eller?
Är det ett svenskt företag?

Kinesiskt företag med alla anor i Sverige och (nästan) all historia i Sverige.
Strunt samma , det var en fin hyllning som visar att Volvo håller på Sverige där jag vet de hör hemma.

#5 • Uppdaterat: 2012-10-19 16:04
saabnisse

Mja, ljusår före tror jag inte på, men i vissa avseenden ligger Volvo efter vilket också Jacoby sa offentligt.
Det får man inte göra, då blir det kicken!

#6 • Uppdaterat: 2012-10-19 19:12
Gäst (ej verifierad)

Fantastisk match och vaket av Volvo att göra bra PR av denna enorma bragd.

Att så fullständigt dra ner brallorna på det oövervinneliga "der mannschaft" som våra hjältar gjorde sista 30 minuterna kommer alltid att refereras till och att det skulle vara en parentes i fotbollshistorien är naturligtvis svammel.

Det dom gjorde ska vara helt omöjligt och då ter sig utsikterna att Volvo ska utmana de tre stora tyska märkena som betydligt troligare än möjligheterna att ta upp ett 0-4 underläge borta mot tyskarna.

Betänk hur Audi uppfattades för 30 år sedan. Volvo är betydligt närmare nu än vad Audi var då..

#7 • Uppdaterat: 2012-10-19 20:16
KaptenOberkommando

Rålle G., jag skrev INTE att att MATCHEN skulle vara en parentes i FOTBOLLSHISTORIEN - jag skrev att VÄNDNINGEN var en LYCKTRÄFF som för alltid kommer att vara en parentes i SVENSK fotboll - alltså i den meningen att något liknande lär du och jag aldrig mer få uppleva. Och Sverige hade turen att ligga under med 4-0 och inte 2-0. Och jämför man klassen på målen var de tyska överlägsna de svenska. Sverige förtjänade verkligen inte en poäng. Det tyska laget som vi såg i matchen vinner VM 2014.

#8 • Uppdaterat: 2012-10-19 20:33
KaptenOberkommando

Shogun, har jag uppmanat dig att köpa en Volvo? Kan du länka till det.

Och det svenska hatet mot det tyska kommer alltmer fram i sitt rätta jag. Snacka om komplex.

#9 • Uppdaterat: 2012-10-19 21:06
KaptenOberkommando

Shogun, artikeln som var aktuell var den om att Volkswagen sänkte försäljningsprognosen. JAG uppmanade INTE dig att köpa en Volvo som du påstår här nedan (20:28). 2012-10-06, 17:41 skrev DU följande: "Kaptenen. Jag råder dig att direkt på Måndag att stega in hos Volvo och lägga en beställning på en bil så du räddar Sverige och Europa ;o)"

Så, DU uppmanade MIG att köpa en Volvo efter en lång serie inlägg oss emellan i vilka jag uppmanade folk i Europa att köpa EUROPEISKT. JAG nämnde ALDRIG att du skulle köpa just en Volvo - det var DU som uppmanade MIG. Om du kan länka till att JAG skulle ha uppmanat DIG att köpa JUST EN VOLVO vill jag att du gör det. Sanningen är just att jag uppmanade folk att köpa EUROPEISKT. Och det gör jag sedan länge.

#a • Uppdaterat: 2012-10-19 21:19
056 (ej verifierad)

Vuxendagis...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.