Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volvo och Polestar ger rabatt på snabbladdning hos Ionity

Publicerad 2021-06-09 09:43 (uppdaterad 2021-06-09 10:04)
Elbilsägare som har en Volvo eller Polestar kan nu snabbladda hos Ionity till lägre pris.

Till skillnad från många andra biltillverkare har varken Volvo eller Polestar erbjudit elbilsköparna lägre pris på snabbladdning. De flesta andra har någon form av avtal som sänker kostnaden hos laddnätverket Ionity.

Nu kommer dock beskedet att både Polestar 2 samt Volvo XC40 Recharge och Volvo C40 Recharge får snabbladda hos Ionity till lägre pris med hjälp av det så kallade Plugsurfingkortet som ingår vid bilköpet.

Priset för snabbladdningen hamnar på 3,52 kr per kWh från och med den 1 juli 2021. Det lägre priset gäller i ett års tid. Det behövs ingen extra prenumeration och priset gäller de bilar som redan levererats samt nya bilar som beställs innan årsskiftet.

BMW är billigast

Att ladda utan abonnemang hos Ionity kostar 8,70 kr per kWh. Hos BMW kan elbilsägarna ladda för 2,88 kr per kWh under första året, och även efter det – men bara om bilägaren betalar för ett abonnemang.

Hos Audi är kostnaden 3,30 kr per kWh. Även där måste bilägarna betala en månadskostnad, men första året ingår för nya elbilar. Hur dyr laddningen blir hos Volvo och Polestar efter första året är oklart.

”Hur dyr laddningen blir hos Volvo och Polestar efter första året är oklart”

Bilägarna måste använda kortet eller mobilappen för att starta laddningen. Att bara skanna QR-koden på laddstationen ger inte det lägre priset.

Volvoägarna kan även snabbladda hos nätverket Mer, tidigare Bee, för 5 kr per kWh. Det är inget som nämns för Polestarägare.

Senare i år ska Volvo göra om mobilappen som är kopplad till bilen. Den ska bli en ”digital laddplattform” med möjlighet att hitta laddstolpar samt fjärrstyra och betala för laddningen.

Volvo har tidigare sagt att företaget ”underskattat komplexiteten” när det gäller snabbladdning för elbilarna.

– Vi behöver snabba på åtgärderna och vi ska lansera ett antal lösningar på detta, bland annat när det gäller en betalmodell med rätt priser hos olika laddnätverk, har utvecklingschefen Henrik Green tidigare sagt.

Läs också: Volvo om elbilsladdningen: ”Vi har underskattat det”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.