Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volvo kan börsnoteras ”inom några veckor”

Publicerad 2021-09-16 08:58 (uppdaterad 2021-09-16 08:58)
Snart kan det vara slut på spekulationerna kring Volvo Cars börsnotering. Enligt nya uppgifter sker noteringen i slutet av september.

Det har ryktats om en börsnotering för Volvo Cars i flera års tid. Nu kan den vara på gång.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters ska Volvo Cars noteras på Stockholmsbörsen ”inom de kommande veckorna”. Det blir en av årets största börsnoteringar i Europa.

Värderingen ska enligt källorna ligga på omkring 170 miljarder kronor. I relation till intäkterna ligger värderingen på ungefär samma nivå som för Daimler och BMW, enligt Reuters. Teslas aktie är dock värd betydligt mer.

Varken Volvo eller Geely har kommenterat uppgifterna. De traditionella biltillverkarna har haft det tufft på börsen de senaste åren – traditionella biltillverkare har ofta lägre börsvärde än nya elbilsuppstickare som tillverkar betydligt färre bilar.

Volvo har tidigare dragit i nödbromsen gällande börsnoteringen, bland annat på grund av att aktiekurserna för olika biltillverkare sjönk. Volvo har nyligen gått ut med en varning om att andra halvåret blir ”utmanande”.

Även Volvos elbilssyskon Polestar för samtal om en börsnotering. Där finns uppgifter om att värderingen hamnar på över 210 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.