Bild
Nästa artikel
Nyheter

Polestar i samtal om börsnotering – kan värderas till 212 miljarder

Publicerad 9 juli 2021 (uppdaterad 9 juli 2021)
Snart kan det bli möjligt att köpa aktier i elbilsmärket.

Elbilsmärket Polestar kan vara på väg att bli börsnoterade via en så kallad spac-notering. Det skriver Bloomberg, med hänvisning till ”källor med insyn i ämnet”.

Spac innebär att ett skalbolag utan någon egen verksamhet noteras på börsen och på det sättet tar in pengar för att köpa upp ett annat företag, i det här fallet Polestar. Sedan tar det bolaget över skalbolagets plats på börsen, och behöver inte gå igenom den sedvanliga noteringsprocessen.

Enligt Bloomberg ska Polestar vara i kontakt med spac-bolaget Gores Guggenheim om ett sådant upplägg. De skriver att företagens kombinerade värde vid en sådan affär kan uppgå till omkring 25 miljarder dollar, motsvarande 212 miljarder svenska kronor.

Bloomberg poängterar att affären är dock ännu inte klar och att det är möjligt att det inte blir av. Trots det steg priset på Gores Guggenheim-aktier efter att nyheten spreds på torsdagskvällen.

Bloomberg har sökt Polestar, Volvo, Geely och Gores Guggenheim för att få deras kommentarer, men har inte fått något svar.

Cheferna för både Polestar och Volvo Cars har tidigare sagt att de är öppna för att introducera företagen på börsen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 14 juli 2021 Verkar som en hög värdering…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.