Bild
Nästa artikel

Volvo DRIVe - nu med R-design

Nyheter

Bra miljöegenskaper ska inte betyda tråkigt utseende. Detta anser Volvo - och utrustar nu tre DRIVe-modeller med R-Design.

Volvo erbjuder nu C30, S40 och V50 DRIVe med R-Design som tillval. Denna satsning har möjliggjorts av den fortsatta optimeringen av bilarnas drivlinor. De tre DRIVe-modellerna underskrider numera 120g CO2/km (119g för samtliga) - även utan tidigare exteriöra anpassningar för minskat luftmotstånd, som särskilda paneler och spoilers.

- Vi har lyckats reducera de här DRIVe-modellernas bränsleförbrukning och CO2-nivåer mer än vad vi först trodde var möjligt. Det har skapat utrymme för att utrusta bilarna med R-designpaketet och ändå komma under utsläppsgränsen 120 g/km för samtliga modeller, säger Magnus Jonsson, Senior Vice President, Product Development vid Volvo Personvagnar.

R-Designpaketet ger Volvos kunder möjligheten att välja mellan 10 exteriörlacker, samt mellan en rad olika detaljer - både interiört och exteriört.

Exteriört:
* Bodykit med främre och bakre spoilers, nedre dörrlister samt sidokjolar
* Takluckespoiler, C30 och V50 och bagageluckespoiler S40
* 90 mm sportslutrör, C30
*17-tums femekrade Serapis aluminiumhjul
*Grill och backspegelkåpor i matt specialfinish

Interiört:
* Klädsel med sittytor i crèmefärgat läder, kanter i mörkgrå Flex-Tec och präglat R-Design emblem i framstolarna
* R-Design mittkonsol och panelinläggningar
* Växelspaksknopp i läder och aluminium
* Sportpedaler i aluminium, med ribbor i gummi.
* Sportratt i läder med R-Design emblem.
Blåa instrumenttavlor för hastighetsmätare och varvräknare.
Mattor i textil med kontrasterande kanter.

I fronten sitter DRIVe-vindavvisare och ett R-Designmärke. Chassit är sänkt med 10 millimeter och den lägre markgången ska minska förbrukningen.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.