Bild
Nästa artikel
Volvo återkallar – fel på krockkudde

Volvo återkallar – fel på krockkudde

Nyheter

Volvo återkallar 19 273 bilar i Sverige för att åtgärda krockkuddar som riskerar att inte lösas ut vid kollision. S60, S80, V70, XC60 och XC70 omfattas.

Glapp i ett kontaktdon som sitter på rattaxeln kan leda till kortslutning i vissa av Volvos modeller. Krockkudden på förarsidan riskerar att slås ut.

– Säkerheten blir alltså sämre vid en krock, säger Bo Larsen, presschef för Volvo Personvagnar.

I Sverige berörs 19 273 bilar av modellerna Volvo S60, Volvo S80, Volvo V70, Volvo XC60 och Volvo XC70 av årsmodell 2010 och 2011.

Hur många blir det på alla marknader?
– Det kan jag inte säga fullt ut, jag har inte siffrorna. Men det blir ju ganska många bilar eftersom alla de här modellerna omfattas, säger Bo Larsen.

Samtidigt rapporterar amerikanska medier att 10 000 bilar i Nordamerika ska återkallas på grund av felet.

Om glappkontakten resulterar i kortslutning tänds en varningslampa i instrumentpanelen. Bo Larsen påpekar dock att krockkudden inte riskerar att utlösas av misstag.

Under de närmaste veckorna ska Volvo via brev uppmana kunderna att uppsöka verkstad. Där ska ett mellanlägg, så kallad ”shims”, monteras i kontakten för att undanröja risken för glapp.

Åtgärden tar ungefär 30 minuter.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos återkallelse?

Taggar: Nyheter, , Volvo

Kommentarer

#1
devil
2010-10-22 11:14

Ehh..jaja Volvo..först kör ni på dockor pga av att dom ju står stilla...se till och inte bli stel av skräck när Volvon kommer bara...och nu..KANSKE krockkudden löser ut...vad var det ni stod för?..säkerhet?

#2
2010-10-22 15:58

Tror att diskussionen gällande Toyotas kvalité kontra Européer/Amerikanare får anses avslutat. I varje fall där man (en del av er) sätter likhetstecken mellan produktens kvalité och tillverkarens återkallelser ...
Jag noterar att alla giganterna numera återkaller sina produkter på löpande band ... men jag ser det enbart som positivt och ansvarstagande.

#3
Svenneman
2010-10-22 19:33

Detta är inte det Volvofenomen utan ett Autolivfenomen... förmodar jag.

#4
2010-10-23 11:19

Sånt här händer de flesta bilmärken hela tiden, bra iaf att Volvo återkallar istället för att vänta på att en allvarlig olycka ska tvinga dem att återkalla.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.