Versionen med automatisk luftkonditionering får en upplyst rand med touchknappar.

Nästa artikel
Volkswagens T-cross uppdateras
Nyheter

Volkswagens T-cross uppdateras

Publicerad 6 juli 2023 (uppdaterad 6 juli 2023)

Versionen med automatisk luftkonditionering får en upplyst rand med touchknappar.

​​​​​​​Den lilla suven är redan fyra år gammal och Volkswagen uppdaterar nu designen och tekniken.

T-cross är en av Volkswagens mest sålda modeller i världen just nu. 1,2 miljoner har sålts sedan lanseringen 2019 och Sverige står för 12 000 av dem. Nu är det dags för en uppdatering.

Det rör sig om en del kosmetiska och tekniska uppdateringar. Ljusen har uppdaterats både fram och bak med en ny LED ljusrand mellan strålkastarna. Baktill har strålkastarna även fått ett X-motiv. Volkswagen har tidigare haft halogen som standard på sin T-cross och nu blir i stället LED standard och LED matrix ska finnas som tillval.

Modellen kommer erbjudas i två versioner, basmodellen T-cross och en R-line version som får LED Matrix deras adaptiva strålkastare som standard. Andra skillnader är att R-line får lite större lättmetallfälgar på 17 tum medan basmodellen får på 16 tum.

Den lilla suven ska även få tre nya färgval, Yellow grape, Clear blue och Kings red.

T-cross med sin nya färg Yellow grape.

Fler uppdateringar finns att hitta interiört. T-cross får en ny pekskärm på 8 tum eller 9,2 tum för R-line som självklart ska få de senaste hård- och mjukvaruuppdateringarna. Skärmen är lite större än tidigare och är inte lika integrerad i instrumentpanelen som innan. Annars har de ändrat lite materialval och använt tjockare stoppning i instrumentbrädan för att den ska bli mjukare och kännas lite lyxigare.

Den avtagbara dragkroken får också en uppdatering, kultrycket ökas på 55 kg till 75 kg.

Utrymmena är oförändrade men möjligheten att kunna fälla ner även passagerarsätet fram blir standard vilket innebär att den får ett utrymme på 2 398 liter med alla säten nere förutom förarens.

Även motorutbudet stannar den samma. Det är fortfarande en 1,0 litersmotor med 95 eller 110 hästkrafter och en sexväxlad manuell låda eller en sjuväxlad dubbelkopplingslåda.

Den nya uppdaterade T-cross går att beställa med en början i höst. Men redan den 11 juli kommer det inte längre gå att beställa den gamla versionen. Leveranserna ska börja nästa år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (13)

  • 7 juli 2023 Pi skrev: Tror inte att du…
  • 7 juli 2023 Tror inte att du har helt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.