Nästa artikel
Volkswagen visar Golf GTI Cabriolet
Nyheter

Volkswagen visar Golf GTI Cabriolet

Publicerad 29 februari 2012 (uppdaterad 29 februari 2012)
9,5 sekunder för att öppna taket och 7,3 för att nå 100 km/tim. Aldrig tidigare har en Volkswagen Golf Cabriolet varit snabbare.

På Genèvesalongen i början av mars premiärvisas Volkswagen Golf GTI Cabriolet, exakt ett år sedan nuvarande generationen av Golf presenterades i cabrioletutförande på samma plats.

Bilen är den mest kraftfulla öppna Golfen hittills. Kraftkällan är en turboladdad bensinmotor på 2,0 liter som ger 210 hk och 280 Nm, ett vridmoment som är tillgängligt mellan 1 700 och 5 400 v/min. Kraften skickas till framaxeln via en sexväxlad manuell växellåda eller en sexstegad dubbelkopplingslåda (DSG).

Accelerationen upp till 100 km/tim klaras av på 7,3 sekunder, visserligen fyra tiondelar mer än vanliga Golf GTI, men då ska man komma ihåg att Golf Cabriolet är förstärkt och väger 180 kilo mer än originalbilen. Med manuell låda är toppfarten 237 km/tim och den genomsnittliga förbrukningen anges till 7,6 l/100 km (177 g/km).

Förutom att vara kvick på vägen är Golf GTI Cabriolet också snabb när det gäller att fälla ned tygsuffletten. Manövern går att genomföra i hastigheter upp till 30 km/tim på 9,5 sekunder.

Golf GTI Cabriolet har också flera unika detaljer. Grillen är bikupemönstrad och inramad av röda linjer och bak finns ny spoiler med dubbla avgasrör. På insidan noterar vi sportstolar, rutig klädsel och ratt som är avfasad nedtill.

Bagageutrymmet är på 250 liter, oavsett om taket är nedfällt eller inte. Om olyckan är framme finns störtbågar som automatiskt fälls ut för att skydda passagerarna.
 
Leveranserna av nya Golf GTI Cabriolet inleds i början av sommaren. Svenskt pris och exakt lanseringsdatum är ännu inte fastställt.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Golf GTI Cabriolet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-02-29 12:40
Hackenbush

Hur snygg som helst.. Skulle gärna köpa en.

#2 • Uppdaterat: 2012-02-29 15:10
quatroporte

Golf GTI Cabriolet har också flera unika detaljer. Grillen är bikupemönstrad och inramad av röda linjer och bak finns ny spoiler med dubbla avgasrör.

#3 • Uppdaterat: 2012-03-01 07:44
quatroporte

”Nya” Golf GTI cab verkar inte skapa några rubriker (ynkliga 2 kommentar). Betyder det att VW har misslyckats med att ta fram en ”ny” spännande bil? Jag tycker att den verkligen är ”fin” men orkar nästan inte kommentera den då jag på något sätt redan har sett den före ca 6 år sedan...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.