Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volkswagen utsatt för klimataktion med gömda bilnycklar

Publicerad 2 juni 2021 (uppdaterad 2 juni 2021)
Greenpeace riktar hård kritik mot Volkswagens förbränningsbilar genom att gömma nycklarna vid en glaciär.

Volkswagen har vid flera tillfällen fått hård kritik från organisationen Greenpeace. Det har bland annat handlat om att Volkswagen behöver sänka utsläppen istället för att klimatkompensera.

Greenpeace har också avslöjat att biljättens återförsäljare inte alltid vill sälja elbilar, utan i vissa fall pratar om olika elbilsmyter och hellre säljer bilar med förbränningsmotorer.

Nu kritiseras Volkswagen återigen av Greenpeace för att inte ställa om till eldrift tillräckligt fort. Aktivister har stulit hundratals nycklar till VW-bilar med förbränningsmotorer vid hamnen i Emden och gömt dem vid en glaciär vid Tysklands högsta berg, Zugspitze.

Enligt uppgifter i tyska medier handlar det om upp till 1 500 bilar som nu inte kan exporteras eller levereras till köparna, men den uppgiften är inte bekräftad. Greenpeace hävdar att nycklarna bara ”samlats in tillfälligt” och att det inte handlar om grov stöld. Att nycklarna placerats vid Zugspitze ska bero på att klimatförändringarna syns tydligt där, enligt organisationen.

Greenpeace krav är att Volkswagen avvecklar förbränningsmotorerna helt. Koncernens klimatavtryck är lika stort som för Schweiz, enligt organisationen.

Läs också: Kritik mot Volkswagens klimatuttalande: ”En bluff”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.