Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volkswagen Tiguan facelift officiell – nu som laddhybrid

Publicerad 1 juli 2020 (uppdaterad 1 juli 2020)
Volkswagen visar en uppdaterad version av storsäljarsuven Tiguan. Nu finns den som laddhybrid och i en ny prestandaversion.

Volkswagen Tiguan är en av Sveriges mest sålda suvar och hittills i år ligger den på en åttondeplats över landets populäraste nya bilar. Inom VW-gruppen är Tiguan den mest sålda modellen.

Nu uppdateras modellen med flera nya versioner och ett designmässigt ansiktslyft. Största förändringen syns direkt i fronten där modellen får ett utseende som mer ska likna nya generationen Golf.

Den mest efterlängtade nyheten under skalet är att Volkswagen Tiguan nu kommer som laddhybrid med en bensinmotor på 245 hästkrafter. Tyvärr är Volkswagen snåla på detaljer om Tiguan eHybrid, som modellen kallas, men samma drivlina finns även i nya Golf och modellen får en elräckvidd på omkring fem mil enligt WLTP-körcykeln.

Ny prestandamodell

En annan nyhet är prestandaversionen Volkswagen Tiguan R, som presenteras bara några dagar efter Arteon R, och som har en fyrcylindrig turbomotor med 320 hästkrafter. Den har även ett avancerat fyrhjulsdriftssystem som kan fördela kraften mellan olika hjul individuellt för bättre fäste och roligare kurvegenskaper.

Volkswagen Tiguan får ta del av koncernens nya infotainmentsystem med snabbare processor och bättre uppkopplade tjänster. Ratten har numera digitala ”touchknappar” och svepreglage, och det finns uppdaterade LED-matrixstrålkastare som anpassar sig efter mötande bilar.

Uppdaterade Volkswagen Tiguan lanseras preliminärt i Sverige i november. Priserna är ännu inte fastställda.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.