Nästa artikel
Officiell: Volkswagen Arteon nu som kombi och laddhybrid
Nyheter

Officiell: Volkswagen Arteon nu som kombi och laddhybrid

Publicerad 24 juni 2020 (uppdaterad 24 juni 2020)
Volkswagen lanserar sportiga kombiversionen Arteon Shooting Brake, som även kommer med laddhybridteknik.

När Volkswagen skulle byta ut coupésedanmodellen CC för tre år sedan gjordes det med en helt ny modell, nämligen Arteon.

Nu är det dags för nästa steg i form av en kombiversion av Volkswagen Arteon kallad Shooting Brake. Det skulle kunna bli en populär modell bland kombisugna svenska köpare och Volkswagen beskriver den som en ”sportig, progressiv femdörrarsmodell med uttrycksfull design”.

Shooting Brake-versionen har en bagagevolym på 565 liter enligt VDA-normen, bara två liter mer än vanliga Arteon, men lastöppningen är större. Lastutrymmet är 2,09 meter långt och rymmer 1 632 liter med baksätet nedfällt (1 557 i vanliga versionen).

Läs också: Volkswagens nya chef: Förbränningsbilarna blir kvar

Laddhybrid med 218 hästkrafter

För första gången kommer Volkswagen Arteon och Arteon Shooting Brake också som laddhybrider, men till skillnad från Golf och Passat kallas inte modellerna GTE utan eHybrid. GTE är numera ett särskilt körläge som aktiveras när föraren gör kickdown.

Drivlinan verkar dock vara densamma med en systemeffekt på 218 hästkrafter. Så länge batteriet är tillräckligt laddat startar bilen alltid i elläge. Batteripaketet är på 13 kWh men vi får inte veta något om räckvidd på el i nuläget. 

Bilen är framhjulsdriven och har en sexstegad dubbelkopplingslåda. Det finns även en app för att bilen ska kunna värmas upp eller kylas ned i förväg.

Volkswagen Arteon kommer enbart med så kallad R-Line-paket i Sverige och det gäller även eHybrid-modellerna.

Kommer i höst

Vid sidan av laddhybriden kommer Volkswagen Arteon med två bensinmotorer på antingen 150 eller 320 hästkrafter samt en dieselmotor på 200 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Den har dubbla SCR-katalysatorer vilket enligt Volkswagen ska sänka utsläppen av kväveoxider.

Volkswagen Arteon får också tillgång till Travel Assist-systemet som kan ta över vissa delar av körningen i upp till 210 km/tim. 

Nya Arteon och Arteon Shooting Brake börjar säljas i Sverige i augusti. Laddhybriderna kommer mot slutet av året.

Läs också: Volkswagen Arteon R officiell – prestandamodell med 320 hästar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.