Bild
Nästa artikel
Volkswagen satsar på laddhybrider

Volkswagen satsar på laddhybrider

Nyheter

Inom två år räknar Europas största biltillverkare Volkswagen med att ha sina första plug in-hybrider klara för lansering.

Exakt vilka modeller som blir allra först ut är ännu hemligt, men klart är att en hel serie laddhybrider planeras med start 2013/2014. Det avslöjade VW-chefen Martin Winterkorn vid en bilindustrikonferens i Wien nyligen. Där sa han bland annat:

– Sett över ett medellångt perspektiv erbjuder plug in-hybriden fantastiska möjligheter eftersom den kombinerar det bästa av två världar i ett fordon. Den erbjuder precis det kunderna förväntar sig, en förbränningsmotor med bra prestanda kombinerat med attraktiv elektrisk rörlighet.

Målsättningen med de laddhybrider som utvecklas av VW-gruppen är, enligt uppgift, att de ska kunna köras upp till tre mil enbart på el.

Tanken är också att inte bara de mer exklusiva modellerna, utan också de viktigaste vardagsmodellerna typ Golf och Passat, ska få de nya drivlinorna tämligen snabbt.

Diskutera: Vad tror du om laddhybridens framtid?

Taggar: Nyheter, , Volkswagen

Kommentarer

#1
Raymond K
2011-05-13 09:22

ser fram emot att Vw tar fram hybrider.
Så länge de helt elektriska bilarna har för dålig räckvidd så är hybriderna helt klart att föredra och med stigande bensinpriser tror jag att hybrider kan bli väldigt populära inom några år. Själv är jag väldigt intresserad av en väl fungerande hybrid nu, Toyota Prius. Den tar bara hälften av vad min nuvarande bil dricker i bensin. Man kan inte bortse från att bilägande är dyrt och man måste nog försöka minska den kostnaden.

#2
2011-05-13 10:09

JO det här blir spännande men jag tycker att den här debattten om vad som skall komma i framtiden har varat lite för länge nu....Känns mer som förhalning för mig och falska löften för att kunna fortsätta sälja bilar med förbränningsmotorer i 100 år till.
Vi blir alltjämt manupulerade utav dessa tillverkare att tycka och tro vad som passar deras plånböcker....
Nej Raymond K,...vi kan inte bortse ifrån tekniken och kostnaderna men frågan är om lösningen är att köpa en dyrare bil med än mer dolda kostnader för att försöka spara in en slant på själva körkostnaden?
Elbilen kommer inte förverkligas på decennier p.g.a sitt höga pris och det är ingen tillfällighet.
Nu pratar man om laddhybrider INNAN folk knappt tror på de "vanliga" Hybriderna eftersom att de också kostar för mycket.
När alternativen står uppradade i bilhallen ( vilket jag garanterar inte lär ske år 2013 ) och prislappen diffar på 2-300.000kr för samma användningsområde så krävs det inget geni för att räkna ut vad som kommer att fortsätta säljas!
Det skulle förvåna mig oerhört mycket om Vw valde att sälja ENBART laddhybrider till år 2020 !!! ( eller för den delen någon annan i "kartellen" )

#3
Raymond K
2011-05-13 10:16

Sant Mistro, att köpa en helt NY hybrid blir för dyrt.
Men priserna på de lätt begagnade är ganska överkomliga. Jag har kollat.

#4
2011-05-13 12:11

Ja.....ojojoj,att det fanns över 200 Prius ( Från 08 - ) till salu bara på Blocket hade jag ingen aning om.
Dessutom till priser motsvarande ( eller lägre ) än alla andra fabrikat.
En Prius -08 för 99.000kr? ....Varför inte?

Undrar bara hur priserna kan diffa så och varför det är så många till salu nu?

#5
Raymond K
2011-05-13 12:13

Bra fråga Mistro, men visst är det lockande att köpa en begagnad Prius så pass billigt och samtidigt få ett billigare bilägande.

#6
2011-05-13 18:24

Har inte kollat, men en Prius -08 för 99 lakan låter minst sagt billigt.
Men visst är hybrider framtiden. Säkert den enda framkomliga vägen för fabrikanterna eftersom de måste få avsättning för sina produkter för att kunna utveckla ännu mer. Bortsett från konkurrensfaktorn så måste de helt enkelt få fram energisnålare alternativ och komma bort från oljeberoendet, åtminstone på sikt.

#7
2011-05-14 10:57

Priusen går även att köra på E-85 som den är eller med ett kit som det här.
http://www.youtube.com/watch?v=q1gOFkztozI
Plugginhybriden förbrukar än mindre bränsle ser man i filmen här med NiMH batterier som sitter i vanliga Priusen.
http://www.youtube.com/watch?v=yof2bfkhDc8&feature=related

#8
2011-05-15 11:21

Ja framtiden ser spännande ut.
Visst låter det kanske lite för billigt Roy och dessutom hos denna "typen" utav handlare men men...
http://www.blocket.se/stockholm/Toyota_Prius_1_5_HSD_BUSINESS___0___KONTANT___33786451.htm?ca=23_15&w=3

#9
2011-05-15 11:25

Tittade på ett gammalt avsnitt utav "Extreme homemakeover" igår där en familj fick en Ford Fusion Hybrid.
Hade ingen aning om att en sådan fanns ...( dessutom med namnet Fusion!? )
Det skulle vara den snålaste bilen i landet och satte mig därför för att Googla bilen lite.
Varför inte mer "ståhej" runt denna bilen?...verkar lovande? ....
http://www.automotorsport.se/news/17947/rekord-29-l/100-km-med-ford-fusion-hybrid/

#10
2011-05-15 23:44

Har nog varit en del prat om både den och Edge, men eftersom de inte är världsmodeller har vi nog gått miste om det mesta av det.

Finner det också smått underhållande att Ford Fusion finns i två rätt olika utföranden ;) Känns dock som det är vår som fått ett lite väl coolt namn. Ford Drutt eller nåt hade passat den bättre.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.