Nästa artikel
Volkswagen planerar 7-sitsig suv
Nyheter

Volkswagen planerar 7-sitsig suv

Publicerad 14 januari 2013 (uppdaterad 14 januari 2013)
En stor suv från Volkswagen som ska rymma sju personer ska i veckan presenteras på bilsalongen i Detroit som konceptbil.

Ännu har endast en designskiss släppts av den stora suvmodell som Volkswagen planerar att lansera förmodligen främst för den amerikanska marknaden.

Modellens namn är inte känt i nuläget men ett koncept ska visas upp på bilsalongen i Detroit denna vecka.

Det ryktas om att det snarast rör sig om en blandning mellan en suv och en minibuss. Vad som är säkert är att det kommer att vara en stor och rymlig bil med plats för sju personer och att den kommer att tillverkas i Volkswagenfabriken i Tennessee, där också Passat byggs. Sannolikt kommer de två modellerna att dela många komponenter.

Diskutera: Vad tycker du om en 7-sitsig suv från Volkswagen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-01-14 09:21
KaptenOberkommando

Om bilens utseende hamnar i närheten av det som visas på skissen, ser den riktigt bra ut. Och att den är stor och rymlig gör ju inte saken sämre. Kan nog bli något bra, det här.

#2 • Uppdaterat: 2013-01-14 19:42
Förstikön (ej verifierad)

Hela vägen upp till fönstrens nederkant ser det nästan vackert ut, sedan verkar bara halshuggna personer kunna sitta i eländet. Sorry VW, men det finns faktiskt rätt många potentiella köpare som är längre än 175. Gör om, gör rätt. Är det en SUV så vill även normalväxta få plats.

#3 • Uppdaterat: 2013-01-14 20:03
Förstikön (ej verifierad)

@Jes: Jag är själv 190 i strumplästen och kortare än båda mina tonårsgrabbar. Lillgrabben (15) är längst med sina 196 cm och har ännu inte slutat växa. Sorry Jes, men jag ser vad jag ser. Och jag vet hur i stort samtliga SUV:ar ser ut på insidan. Jag har provsuttit det mesta på marknaden och känner mig bara spyfärdig över det skit som VW, Audi, MB och andra saluför. I de flesta modellerna får inte ens jag som är kortast i familjen plats när förarsätet är placerat i sin allra mest bakersta position.

#4 • Uppdaterat: 2013-01-14 20:15
KaptenOberkommando

Förstikön är lustig: "Sorry VW, men det finns faktiskt rätt många potentiella köpare som är längre än 175. Gör om, gör rätt. Är det en SUV så vill även normalväxta få plats."

Som det står under bilden: DET ÄR EN SKISS! (Men smala rutor är annars "inne" idag så vi kan nog gissa på att dörrarna i sig själva är lite högre i så fall.) Plats kommer att finnas så det räcker - möjligen att en stor käft inte passar in =)

Förstikön fortsätter: "Och jag vet hur i stort samtliga SUV:ar ser ut på insidan. Jag har provsuttit det mesta på marknaden och känner mig bara spyfärdig över det skit som VW, Audi, MB och andra saluför. I de flesta modellerna får inte ens jag som är kortast i familjen plats när förarsätet är placerat i sin allra mest bakersta position."

Hmmm, när förarsätet är placerat i sin allra mest bakersta position ... Ursäkta, men hur ofta är det det? Jag är 1,95 och när jag placerar förarstolen i en för mig lämplig position i en C-Klass, E-Klass, GLK-KLass, Passat, Audi A5:a, Volvo V70 etc. kommer jag alltid plats "bakom mig själv" (alltså i baksätet) utan några större problem (i till exempel en E-KLass eller Audi A6:a är det givetvis fritt för knäna med råge). Högst märklig, den där Förstikön ...

Nej, Förstikön vill bara gnälla lite överlag över vad som antagligen är "tysk skit".

#5 • Uppdaterat: 2013-01-14 20:26
Förstikön (ej verifierad)

Grattis kaparn. Köp skiten osutten och lycka till.

#6 • Uppdaterat: 2013-01-14 20:44
Förstikön (ej verifierad)

@Jes: Jag kör stort, tungt och amerikanskt och oftast med två eller tre passagerare i min egen längd. Jag har haft flickvänner som är längre än du.

#7 • Uppdaterat: 2013-01-14 22:08
Förstikön (ej verifierad)

@Jes: Låt mig gissa - du kommer från Skåne, eller?

#8 • Uppdaterat: 2013-01-14 22:10
KaptenOberkommando

Förstikön, nu tar du och skärper dig! Alexander Öbom, kan du ta tag i detta?

#9 • Uppdaterat: 2013-01-14 22:40
Rustan Werling

Volvotönten kan meddela övriga töntar att han är 190 cm lång och har provsuttit en liten sketen Tiguan. Undertecknad tönt satt mycket bra och det fanns även hyfsat med plats för valfri tönt av likvärdig längd bakom framförvarande Volvotönt.

Det enda som hindrade Volvotönten från att bli en Tiguantönt var att jag tyckte den var lite för slö vid acceleration och omkörningar.

#a • Uppdaterat: 2013-01-14 22:46
Rustan Werling

Helt rätt "förstikön". Jag ifrågasätter inte på något vis dina upplevelser.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.