Arkivfoto: Observera att bilden inte visar de exakta däcken som ska kontrolleras.

Nästa artikel
Volkswagen kollar hundratals elbilsdäck som kan spricka
Nyheter

Volkswagen kollar hundratals elbilsdäck som kan spricka

Publicerad 14 augusti 2023 (uppdaterad 14 augusti 2023)

Arkivfoto: Observera att bilden inte visar de exakta däcken som ska kontrolleras.

Volkswagen behöver kontrollera däcken från Goodyear på drygt 900 bilar. En spricka som kan vara svår att upptäcka kan ge tryckfall.

Ett tillverkningsfel gör att Volkswagen måste kontrollera sommardäcken på drygt 900 exemplar av elbilen ID.3 som rullar i Sverige.

Det handlar om sommardäck från Goodyear som kan spricka, och själva sprickan uppstår på däckets insida vilket gör att den kan vara svår att upptäcka.

Bilarna tas inte in separat för kontroll utan den utförs i samband med service. Det innebär att bilen i vissa fall kan rulla ganska långt innan felet åtgärdas. Det är något som norska VW-ägare reagerat på.

”Överraskande nog har återkallelsen inte ansetts vara en säkerhetsåterkallelse. Jag undrar hur många ägare som bytt ut däcken på egen bekostnad och trott att detta berodde på slitage”, undrar en av dem som sajten Elbil24 citerat.

Hos Volkswagen i Sverige kallas det hela för en ”serviceåtgärd”.

– Aktionen är igång sedan i maj och omfattar drygt 900 bilar som kontrolleras i samband med verkstadsbesök, säger Marcus Thomasfolk, kommunikationschef på Volkswagen i Sverige, till Vi Bilägare.

Volkswagen har tidigare haft problem med däck från Bridgestone till sina elbilsmodeller. Där kan däcken kan i vissa fall slitas onaturligt fort. Men det är alltså ett separat ärende.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (17)

  • 15 augusti 2023 Bejje Jag kan hålla med om…
  • 15 augusti 2023 Nej självklart trycker man…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.