Nästa artikel
Volkswagen kan snart vara störst
Nyheter

Volkswagen kan snart vara störst

Publicerad 25 oktober 2011 (uppdaterad 25 oktober 2011)
När Toyota är nere för räkning på grund av naturkatastrofer passar Volkswagen på att gå om och bli världens största biltillverkare.

Tre analytiker på Bloomberg har sagt sitt. Volkswagen väntas öka sin försäljning med 13 procent i år, till totalt 8,1 miljoner sålda bilar. Tillverkaren, som förra året placerade sig trea på bästsäljarlistan, går i så fall om både Toyota och General Motors.

Därmed blir man världens sörsta biltillverkare, mycket tack vare att Toyota väntas tappa 9 procent av sin försäljning. Det rapporterar Automotive News Europe.

Framför allt har Volkswagens försäljning ökat stort på den kinesiska marknaden, som är världens största, med 20 procent. Samtidigt har thailändska översvämningar och japanska jordbävningar bokstavligt talat satt käppar i hjulen för Toyota.

Experterna räknar dock med att maktskiftet blir tillfälligt. Redan nästa år tror man att Toyota är tillbaka på topp. Det beror på att de då har hunnit med att återställa produktionen efter jordbävningarna i Japan.

Vi Bilägare har tidigare rapporterat om Volkswagens framgångar på försäljningsfronten. Bland annat har vi tidigare skrivit att två modeller toppar listan över europas mest sålda. Så sent som i början av september sålde tillverkaren flest bilar i Sverige och gick därmed om Volvo.

Diskutera: Tror du att Volkswagen blir störst?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-10-25 12:58
Raymond K (ej verifierad)

Bryr mig faktiskt inte om vilken biltillverkare som är störst. Det är bra för dom men jag tror inte deras bilar blir billigare för det och det som intresserar mig mest som köpare är vad jag får för pengarna.

#2 • Uppdaterat: 2011-10-25 13:45
McTar

Exakt, helt ointressant vilken tillverkare som är störst.

#3 • Uppdaterat: 2011-10-25 14:15
Tobo

ViB skriver att Volkswagen är på väg att bli världens största bilmärke, detta är ett faktafel, det är koncernerna General Motors, Toyota Motor och Volkswagen AG som kämpar om att vara störst i världen.
Notera då att det rör sig om koncernerna med alla sina respektive varumärken inräknade.
Volkswagen är ju således bara ett märke i koncernen (tillsammans med Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Bugatti ).
Till Toyotas koncern räknas Toyota,Lexus,Daihatsu.
Toyota är ojämförligt störst alla kategorier som märke och har så varit under många år även om GM räknats som störst med alla sina märken

#4 • Uppdaterat: 2011-10-25 14:25
KaptenOberkommando

Att en del orkar anmärka på sådant här ...

#5 • Uppdaterat: 2011-10-25 14:41
Kevin Carlsson

Tobo, tack för påpekandet. Felet är nu åtgärdat.

/Kevin Carlsson, tillförordnad webbredaktör.

#6 • Uppdaterat: 2011-10-29 20:39
Ctalker

Att det finns så många lättlurade människor i världen!!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.