Nästa artikel
Volkswagen etta i Sverige
Nyheter

Volkswagen etta i Sverige

Publicerad 2 september 2011 (uppdaterad 2 september 2011)
Volkswagen kör om Volvo – i augusti var den tyska tillverkaren störst i Sverige. Samtidigt fortsätter nyregistreringarna att öka.

Under augusti registrerades 24 368 nya personbilar i Sverige, en ökning med 8,9 procent jämfört med samma månad 2010. Det är den nästa högsta noteringen någonsin för en augustimånad, konstaterar Bertil Moldén, vd för branschorganisationen Bil Sweden.

– Bilmarknaden är stark och den senaste tidens dystra konjunkturbedömningar har ännu inte påverkat bilregistreringarna, säger Moldén.

Även under perioden januari till och med augusti är det plus i statistiken jämfört med förra året. Hittills i år har 210 031 bilar registrerats, 11,2 procent fler än fjolårets 180 830 nyregistreringar för samma period.

Volkswagen i topp
På topplistan för tillverkare knuffar Volkswagen ned Volvo från förstaplatsen. Volkswagen sålde 4 484 bilar i augusti, fler än något annat märke, 953 bilar fler än Volvo. Det ger en marknadsandel på 18,4 procent.

– Det vi ser nu är ett resultat av att de nylanseringar vi gjort under den senaste tiden har varit lyckade och att vi säljer bra av i stort sett hela vårt modellprogram, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige.

Volvo ökade med 20,6 procent under augusti och noterade 3 531 nyregistreringar. Ändå lyckades man inte nå upp till Volkswagen. Marknadsandelen landade på 14,5 procent. För perioden januari till och med augusti är Volvo däremot tydlig etta i Sverige med en andel på 18,2 procent, att jämföra med Volkswagens 13,8 procent.

Diskutera: Vad tycker du om statistiken för augusti?

Relaterade dokument

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-09-04 16:23
Keyo

Ja "folkan" har ju låång erfarenhet av att bygga bilar. Tyvärr hade hitler myst om han levat.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.