Nästa artikel
Volkswagen I.D Space Vizzion kombinerar eldrift och kombi
Nyheter

Volkswagen I.D Space Vizzion kombinerar eldrift och kombi

Publicerad 20 november 2019
Den helelektriska motsvarigheten till Passat är planerad att börja säljas om några år.
Volkswagen har presenterat ett koncept på ytterligare en medlem i sin helt elektriska bilfamilj I.D. Tidigare har vi fått stifta bekantskap med såväl buss som suv, halvkombi och sedan. Nu är det dags för svenskarnas favoritkaross: kombi.
 
4,9 meter långa Space Vizzion har ett lastutrymme på 586 liter. Ett litiumjonbatteri på 77 kWh netto ger en beräknad räckvidd på upp till 59 mil. Bilen kan fås med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, då med en elmotor på varje axel. Sammanlagd effekt är 340 hästkrafter. Med enbart bakhjulsdrift blir det istället 279 hästkrafter.
Insidan är klädd i materialet AppleSkin, ett slags konstgjort läder som görs på resterna från äppeljuicetillverkning. Volkswagen har dumpat växelspaksknoppen på mittkonsolen, istället återupplivar de en gammal klassiker i rattväxeln. Körlägena väljs med en spak på höger sida om rattstången. 

I.D Space Vizzion mynnar ut i en produktionsmodell som är planerad att visas i slutet av 2021 och troligtvis sker säljstarten någon gång under 2022 om tidsschemat håller.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen I.D Space Vizzion?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.