Bild
Nästa artikel
Volkswagen etta i Sverige

Volkswagen etta i Sverige

Nyheter

Volkswagen kör om Volvo – i augusti var den tyska tillverkaren störst i Sverige. Samtidigt fortsätter nyregistreringarna att öka.

Under augusti registrerades 24 368 nya personbilar i Sverige, en ökning med 8,9 procent jämfört med samma månad 2010. Det är den nästa högsta noteringen någonsin för en augustimånad, konstaterar Bertil Moldén, vd för branschorganisationen Bil Sweden.

– Bilmarknaden är stark och den senaste tidens dystra konjunkturbedömningar har ännu inte påverkat bilregistreringarna, säger Moldén.

Även under perioden januari till och med augusti är det plus i statistiken jämfört med förra året. Hittills i år har 210 031 bilar registrerats, 11,2 procent fler än fjolårets 180 830 nyregistreringar för samma period.

Volkswagen i topp
På topplistan för tillverkare knuffar Volkswagen ned Volvo från förstaplatsen. Volkswagen sålde 4 484 bilar i augusti, fler än något annat märke, 953 bilar fler än Volvo. Det ger en marknadsandel på 18,4 procent.

– Det vi ser nu är ett resultat av att de nylanseringar vi gjort under den senaste tiden har varit lyckade och att vi säljer bra av i stort sett hela vårt modellprogram, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige.

Volvo ökade med 20,6 procent under augusti och noterade 3 531 nyregistreringar. Ändå lyckades man inte nå upp till Volkswagen. Marknadsandelen landade på 14,5 procent. För perioden januari till och med augusti är Volvo däremot tydlig etta i Sverige med en andel på 18,2 procent, att jämföra med Volkswagens 13,8 procent.

Diskutera: Vad tycker du om statistiken för augusti?

Taggar: Nyheter, , Volkswagen, Volvo

Kommentarer

#1
2011-09-04 16:23

Ja "folkan" har ju låång erfarenhet av att bygga bilar. Tyvärr hade hitler myst om han levat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.