Nästa artikel
Volkswagen Caddy California är en ny minihusbil med utfällbart kök
Nyheter

Volkswagen Caddy California är en ny minihusbil med utfällbart kök

Publicerad 3 september 2020
Volkswagen har gjort en ny husbil av transportbilen Caddy.

Volkswagen har i många år sålt en husbilsversion av skåpbilen Transporter kallad California, och för den som inte tycker den är rymlig nog lanserades förra året en större version som kallas Grand California och baseras på Volkswagen Crafter.

Det har även funnits en mindre version kallad Caddy Beach. När Volkswagen nu visar upp en helt ny generation av den minsta husbilen passar den på att byta namn till Volkswagen Caddy California.

Den nya modellen lanseras i två olika utföranden som är 4,50 respektive 4,85 meter långa. ”Varje detalj i bilen är noga utformad för att utnyttja utrymmet maximalt och bjuda på smarta detaljer och hög komfort”, påstår Volkswagen.

Caddy California har en utfällbar säng med bekvämare madrass, och baksätet kan plockas ur för att ge plats för mer packning. Det finns också ett panoramatak som tillval som ska ge luftigare känsla i kupén och smarta förvaringsfack längs sidorna.

Bilen har mörkläggningsgardiner för rutorna, dimbar LED-interiörbelysning, ventilation av kupén under natten och ett fristående tält med sovdel.

Köksenheten med spis och förvaring är monterad i en enhet som dras ut från bagageutrymmet, och därmed bidrar bakluckan till att bilda ett regnskydd när camparna lagar mat. I de större modellerna är köket monterat inne i bilen.

”När man är klar skjuter man tillbaka köksenheten in under sängen igen. Precis som tidigare kan man få två hopfällbara campingstolar och ett bord som förvaras i fickor under sängen”, förklarar Volkswagen.

Volkswagen Caddy California kommer med dieselmotor på antingen 90 eller 122 hästkrafter. Fler motoralternativ och fyrhjulsdrift följer senare. Priserna är inte klara men bör vara fastställda under hösten, enligt Volkswagen Transportbilar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.