Nästa artikel
Mini-camper heter Volkswagens nya campingbil
Nyheter

Mini-camper heter Volkswagens nya campingbil

Publicerad 30 juli 2020 (uppdaterad 3 augusti 2020)
Mini-Camper är baserad på femte generationens Caddy och ska göra resan säkrare än sin föregångare. Detta tack vare en mängd assistanssystem som nu går att välja till.
Ända sedan 2005 har det gått att få Volkswagen Caddy i ett campingutförande som kallats Caddy Beach. Men med femte generationens Caddy blir namnet på modellens campingversion istället Mini-Camper.
 
Den största skillnaden jämfört med Caddy Beach är att bilen går att få med ett gäng assistanssystem som ska göra bilresandet mer säkert. Totalt rör det sig om 19 olika assistanssystem, där bland annat Travel assist finns tillgängligt.

Bilen har även fått en ny säng som med hjälp av skivfjärding ska öka komforten. I taket sitter ett fönster på 1,4 kvadratmeter. Likt VW:s andra campingbilar går det att täcka för fönstrena. Bilens tillhörande stolar och bord är de samma som i den lite större campingbilen California som är baserad på VW Transporter.

 
Mini-Camper drivs med hjälp av fyrcylindriga turboladdade motorer. Bilen går att få med tre motoralternativ: två diesel med antingen 75 eller 122 hästkrafter, samt en bensinare på 116 hästkrafter. Lansering sker i september.

Diskutera: Vad tycker du om Mini-Camper?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.