Nästa artikel
Vladimir Antonov gripen i London
Nyheter

Vladimir Antonov gripen i London

Publicerad 25 november 2011 (uppdaterad 25 november 2011)
Ryske affärsmannen och tidigare Saabspekulanten Vladimir Antonov har gripits i London, misstänkt för förskingring och bedrägeri.

Det var sent på torsdagskvällen Londonpolisen grep Vladimir Antonov, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Ingripandet ägde rum bara en dag sedan en europeisk arresteringsorder utfärdats mot den ryske affärsmannen.

Vladimir Antonov misstänks ha plundrat Krajbanka, Lettlands fjärde största bank, som är ett dotterbolag till Antonovs litauiska bank Snoras. Enligt den litauiska centralbanken saknas nio miljarder kronor i Krajbankas kassa.

Försökte bli delägare i Saab
Tidigare i år gav svenska Riksgälden klartecken åt Vladimir Antonov att bli delägare i biltillverkaren Saab Automobile. Affären rann dock ut i sanden eftersom Europeiska investeringsbanken, utan motivering, nekade Antonov att investera.

Ända sedan Vladimir Antonovs namn började figurera i Saabaffären har den ryske affärsmannen omgärdats av rykten om penningtvätt och kopplingar till rysk maffia.

Antonov har enligt egen uppgift lånat ut 800 miljoner kronor till Saabchefen Victor Mullers bolag Swedish Automobile, tidigare Spyker, och möjliggjorde därmed köpet av Saab från General Motors.
 
Diskutera: Vad tycker du om Antonovs inblandning i Saabaffären?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2011-11-25 10:36
Simon no1

Snart kanske vi får läsa om ett gripande av Victor Muller också......:)

#2 • 2011-11-25 10:49
Simon no1

Det är rätt kul att söka artiklar och se alla inlägg där vissa inläggare vill smutskasta regeringen och hylla Antonov som Saabs räddning... Undrar varför dom är så tysta nu.....?

Tur att regeringen inte gick i fällan, Saabs räddare blir nu kanske Saabs sänkare istället vilket inte kommer som en överraskning för mig som anat ugglor i mossen sen första dagen company Muller/Antonov dök upp.....

#3 • 2011-11-25 11:29
Thure (ej verifierad)

Simon no1: Nu är du glad va? Klart vi vanliga svenskar hoppades på Antonov då det gället en viktig arbetsgivare i Sverige som dessutom jobbat så mycket med säkerhet att andra märken tvingats ta efter och då gynnat även dem som kör andra bilar.

Ditt trollande hela tiden gör mig så trött, du är värre än någon annan här.

Föressten, har inte du en tid hos Toyota att passa? Dagens återkallning!

Brinnande motorer, fastnande gaspedaler, nackskydd som lossnar och dödar, styrning som gör att bilen kör ihjäl folk, missvisande varningslampor osv osv...

#4 • 2011-11-25 12:31
Thure (ej verifierad)

Varför de är tysta nu. Jo, hur kanunde någon veta hur Antonov var till 100%. Han har trots allt troligtvis pumpat in pengar i Saab redan vilket är positivt.

Varför är du tyst nu Simon?

#5 • 2011-11-25 13:06
lillstefan (ej verifierad)

Är det verkligen positivt om det är så att det är plundrade pengar som har gått till SAAB?

#6 • 2011-11-25 15:42
FLAC

Och nu kanske SAAB kommer att krävas på en hel del av dessa miljoner som pumpats in i bolaget, hur positivt är det?

#7 • 2011-11-26 10:07
saabnisse

Man kanske inte ska gå sakerna i förväg.
Ingenting är bevisat och Antonov är faktiskt friad mot borgen i väntan på utredning.
Men i sann slasktidningsjournalistiks anda gäller det ju att få honom skyldig till så mycket som möjligt, så snart som möjligt, så att det kan skapas feta rubriker.

Obs, jag vill inte på något sätt hänga ut ViB här. kanske mer vissa kommentarer.
Personligen tar jag ingen i försvar, men dömer heller inte någon ohörd.

#8 • 2011-11-26 15:31
Simon no1

@Thure anledningen att jag varit tyst är att jag har ett liv utanför debatter... Du kallar mig för troll, jag har endast ett konto reggat och det är det jag hafts sen första dagen, så sluta förlöjliga dig....!

Om du inte visste det så är jag också en vanlig svens...:) Skillnaden är att jag andvänder sunt förnuft och då kan man räkna ut utan att vara allt för smart att ingen sunt tänkande människoa skulle riskera att förlora så brutalt mycket pengar på ett bolag som säljer för dåligt, ligger helt fel i tiden och har miljardskulder..... Det finns bättre saker att satsa pengar på om man är tät...

Dina löjliga Toyotakommentarer bevisar bara vilken låg nivå du befinner dig på så dom kommenterar jag inte ens...!

#9 • 2011-11-26 15:33
Simon no1

@ saabnisse har man lyckat försätta två banker i kunkurs och tömma dom så är man nog inte så oskyldig hur mycket du än hoppas.... Trist men sant...!

#a • 2011-11-28 10:18
Fredrik Diits Vikström

Kommentarer som inte håller sig till ämnet eller upprätthåller god samtalston har tagits bort.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.