Nästa artikel
Visar kommande Toyota-design
Nyheter

Visar kommande Toyota-design

Publicerad 16 januari 2013 (uppdaterad 16 januari 2013)
Toyota tänker i framtiden bygga bilar med mer dramatisk och provokativ design. Furia Concept ger ledtrådar om nästa Corolla.

Konceptet är en designstudie som uttrycker Toyotas strävan när det gäller det yttre utseendet på kommande bilar. Med rena och enkla ytor och en mer aggressiv utrycksfull design är tanken att yngre kunder ska tilltalas.

Toyota Corolla Furia Concept är en kompakt sedan med 19-tumshjul, sluttande taklinje och korta överhäng. Konceptbilen är 462 cm lång, 180,5 cm bred och 142,5 cm hög. Hjulbasen mäter 270 cm.

Bilen visas nu upp på bilsalongen i Detroit. Toyota Corolla har funnits sedan 1960-talet och är en av världens mest sålda bilmodeller, något som troligtvis inte har berott på bilens design. Men med ny design inspirerad av detta koncept hoppas Toyota kunna locka med utseende också.

Diskutera: Vad tycker du om Toyota Corolla Furia Concept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-01-16 09:24
Rustan Werling

Inte så dum faktiskt. Ett klart steg framåt jämför med världens fulaste bil, lexus IS

#2 • Uppdaterat: 2013-01-16 09:27
Thommys

"Dramatisk och provokativ design" liknar mer asiatisk design än tidigare. Det kanske blir mer så att de får färre köpare om de gör bilar som "berör" designmässigt. Jag tror mer på konservativ tidlös design för att nå stora massan, som Golf och Jetta, eller tidigare Corolla/Auris.

Det finns risk att mognare människor, de med kapital, vänder sig bort från utstickande former och köper andra bilar.

#3 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Lite för mycket ostkupa över den här studien, sen får vi hoppas att Toyota inte fortsätter med att dra framlyserna bakåt.
Snart sitter de strax under sidobackspeglarna...

Kul dock att se stora sidorutor som inte smalnar av uppåt ju längre bak de kommer, vågar man hoppas på en ny trend?

Men det som Toyota och alla andra japanare för den delen borde ta tag i och förbättra är designen på förarmiljön, fungerar säkert oklanderligt men trivselfaktorn är lika med noll.

Måste ju finnas några engelska eller italienska inredningsdesigners som är tillgängliga och som kan få fason på interiören...

#4 • Uppdaterat: 2013-01-16 10:07
Audi A5 SB

Honda Civic?

http://www.vibilagare.se/nyheter/aeropaket-for-frackare-honda-civic

#5 • Uppdaterat: 2013-01-16 10:17
Raphael

Inte var den snygg inte. Kort motorhuv, kort akter och ett lååångt mittenparti som ser helt oproportioneligt ut. Jag uppfattar designen som något desperat. Anonym grunddesign som man har försökt "pimpa" med effektsökande detaljer. (bakljusen, tre utstående ribbor under stötfångaren bak m m...).

#6 • Uppdaterat: 2013-01-16 10:33
Hackenbush

Något som ser direkt konstigt ut och är väldigt fult är de vassa kanterna på bakflyglarna. Men jag tror att de har rätt när de skriver att
"tanken att yngre kunder ska tilltalas"
En 20 åring med kepsen bakofram skulle nog gilla denna.

#7 • Uppdaterat: 2013-01-16 11:57
Peter i Sydney

Formerna på både Camry och Corolla har under alla år varirt lika spännande som en kylskåpsdörr. Så den här studien är trots allt ett fall framåt.

#8 • Uppdaterat: 2013-01-16 12:18
KaptenOberkommando

Min ständiga invändning mot asiatiska bilar har i huvudsak gällt de totalt intetsägande interiöra och exteriöra utformningarna. Nu verkar det bli på andra hållet i stället - för mycket av allt. Men nåväl, jag skall åka och titta på den nya IS:en när den kommer - allt annat vore trots allt oseriöst.

#a • Uppdaterat: 2013-01-16 13:01
JOCA_1

Den var väl inte sådär jättesnygg... men det är ju skillnad på att se en design och se dem i verkligheten. Jag måste dock undra varför i h-e man sätter dit 19-tumshjul på en Corolla...?!?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.