Bild
Nästa artikel
Nyheter

Virusvarningen

Publicerad 20 juni 2012 (uppdaterad 20 juni 2012)
Vibilägare har varit utsatt för ett virusangrepp vilket har resulterat i den varning som nu dyker upp på sajten. I dagsläget föreligger dock ingen risk för dig som användare.

Ett virus har tyvärr spridit sig via våra annonser på sajten, då någon hackat sig in på vårt annonshanteringssystem och genom detta sprida giftig kod. Detta genererade en varning till google och stopbadware.org, vilket i sin tur nu renderar varningsmeddelandet. Problemet med virusattacken är är nu avhjälpt men det kommer säkerligen att ta en tid innan google gör en ny review och varningen försvinner. Sajten är dock säker att besöka i dagsläget. 

Ingen attack har skett mot själva sajten för vibilägare, utan endast mot den server som hanterar förlagets annonser. Flera personer har dock drabbats av viruset vilket vi beklagar djupt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2012-06-20 15:22
Eric H

Samma (virus)problem finns även på en del andra tidningssajter, tyvärr.
Dubbel pungspark till upphovsmännen vore en bra temporär lösning...

#2 • 2012-06-20 19:42
Thommys

Safari varnar på Macen men inte på iPhone.

#3 • 2012-06-20 21:51
saabnisse

Jag förstår inte varför det finns människor som sysslar med detta.
Ok, om de kunde få någon form av ekonomisk vinning skulle jag förstå det, men inte acceptera det.
Men när det bara är till för att ställa till besvär för andra finns det inget försvar.
De bör doppas i tjära och rullas i fjäder och sedan ställas ut till allmän bespottning på största torget.

#4 • 2012-06-21 09:06
1storstark

Det är samma typer som krossar fönster, sabbar bilar och klottrar, men virusmakarna löper mindre risk att bli avslöjade och riskera att få stå för vad de har gjort

#5 • 2012-06-21 11:53
Mr Colt

"Det är samma typer som krossar fönster, sabbar bilar och klottrar,"

Eller kort o gott,VÄNSTERAKTIVISTER!

#6 • 2012-06-21 13:31
Magnus Wassén

Hej, efter att problemet löste sig och vi identifierade alla felkällor begärde vi en ny review av google men det tog självklart ett tag innan den slår igenom helt. Systemet med att ge varning för sajter som har varit utsatta för en attack är dock bra och ger användare en vettig chans att skydda sig.

När det gäller vem eller vilka som gör detta (det där med politisk hemvist får anses vara en egen teori för Mr Colt) så ska vi vara på det klara med att det är en verksamhet som inte bara är till för att skada, utan också är inkomstbringande för de som håller på.

Som exempel har det välkända "polisviruset" nu kommit i en ny version, lite bättre utformad, men med samma affärsmodell. Viruset låser datorn och påstår att du surfat på sidor med barnpornografiskt innehåll, men betalar du in 1000 kr i böter till polismyndigheten så ska den låsas upp. Det är så klart en bluff och självklart kommer inte datorn att låsas upp, men uppenbarligen går tillräckligt många på det (vilket kan tyckas vara förvånande) för att viruset ska fortsätta att utvecklas och spridas i flera olika länder.

Efter gårdagens strul är jag benägen att tycka att Eric H presenterade en lockande lösning... ;-) Hursomhelst; problemkällan är identifierad och eliminerad. Trevlig midsommar så länge!

#7 • 2012-06-25 15:27
Roy J

Mr Colt, som för övrigt enligt sin avatar tycks ha genomgått en omfattande könsoperation, tycks kräka ur sig vad som helst utan minsta kunskap.
(För det var väl inte ett försök att vara "rolig"?)
Det är för övrigt något jag konstaterat för många år sen - att de med minst begåvning och kunskap är de som har de största fördomarna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.