Nästa artikel
Vilket är ditt allra sämsta bilköp alla kategorier?
Läsarfrågan

Vilket är ditt allra sämsta bilköp alla kategorier?

Publicerad 27 december 2020
Bilden används i illustrativt syfte.
Nu är det upp till dig – kommentarsfältet är öppet!

Läsarfrågan är en möjlighet för er läsare att säga vad ni tycker. Kommentarsfältet är öppet.


Vi som gillar bilar har nog alla gått på en eller annan miss genom åren.

En begagnad bil som strulat mer än väntat – och kanske med högre verkstadsräkning än väntat – eller kanske en ny bil som inte motsvarat förväntningarna?

Nu gäller det att ta fram ärligheten, lägga handen på hjärtat och helt enkelt erkänna: vilket är det sämsta bilköpet du gjort? Skriv i kommentarsfältet!

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-12-27 09:52
Jarl Karlsson

ID.3 ligger bra till på min lista. Har nog annars haft rätt tur. Många beg bilar har jag sålt för samma pengar. Audi A2:orna har dock alltid varit struliga. Iofs pris mellan 10-30k. Har nog haft 35 bilar

#2 • Uppdaterat: 2020-12-27 10:18
Pi

Har väl egentligen aldrig haft nån bil som helt fallit igenom - hittills i alla fall. Men en bil med mycket småstrul var den då helt nya modellen Passat -97 - väldigt bekväm att åka i för sin tid men många småproblem. Inget som kostade mig nåt extra men efter 3 år vågade jag helt enkelt inte behålla den längre. Sen har det absolut funnits också andra bilar krävt lite handpåläggning - t ex min Taunus 15M -70 som jag hade i början av 70-talet och som krävde smärre rostlagningar varje vår men f ö fungerade den helt OK. Men just rostlagningar var ju inget ovanligt på den tiden, tyvärr. Och förr var man liksom införstådd med att man måste reparera ibland och det var inget dramatiskt - och för det mesta gjorde man det ju själv så kostnaden var inte speciellt betungande heller.

#3 • Uppdaterat: 2020-12-27 10:25
Peter E

Sämsta bilköpet, rent funktionsmässigt var det första.
En Peugeot 205 GTI-86.
Inköpt ny november -85, hann köra 1400 mil med den innan den byttes...
Fel: Bensinpump som lät som en stenkross.
Satte man igång elbakruta och sitsvärme samtidigt(gör man ofta) så stannade nästan motorn. Tomgångsvarvet sjönk.
Den tryckte ut motorolja, frusen vevhusventilation.
Hela panelen skramlade som om den skulle falla isär.
Mycket svårt att lägga i växlarna när det var kallt. Vilket det var på den tiden :)

Fast den var kul att köra, till o från verkstaden....

#4 • Uppdaterat: 2020-12-27 10:51
Thommys

Skiljer mig nog lite, för när jag skaffade mig min första egna bil så var den ny. Även resten av bilarna fram till idag har varit nya. Så alla fel har gått på garantin. Men en bil fick de aldrig riktigt ordning på och det var en Golf 4motion, som vibrerade i hela karosson i farter över 90 km/h. Det var inte från hjulen för det var precis lika dant med vinterhjul och andra hjul. Måste ha varit något med drivlinan. Men detta gjort att jag aldrig var nöjd med bilen.

#5 • Uppdaterat: 2020-12-27 11:12
johnkommentar

Peugeot 205 junior, minsta fukt eller kyla så var det stopp i maskin och svårmekad. Avensis gen 2, chockerande bullrig.

#6 • Uppdaterat: 2020-12-27 11:16
Henrik M

Har ägt runt 65-70 olika bilar så passerat en del både bättre och sämre bilar, de flesta som vart sämre har jag inte heller haft några direkta förväntningar på då de köptes under den perioden jag köpte bilar för under 20.000 kr. Då fanns det med i beräkningarna att de skulle småstrula lite och att saker skulle behöva bytas eller som med min Scorpio för 3000 kr som slutade driva i automaten helt plötsligt efter ett halvår. Sålde som reservdelar och köpte nåt annat bara....
Däremot har jag köpt två modernare bilar med som visat sig bara otroligt mycket sämre än mina förväntningar så de blev utbytta rejält i förtid, en helt ny Passat GT 4-motion som byttes redan efter 3 månader samt en begagnad Insignia som skulle rulla som andrabil men som med byttes efter bara 2-3 månader.

#7 • Uppdaterat: 2020-12-27 11:48
jørgenn

den absolut dårligste bil vi har haft var 3 x gange wv golf og 1x Audi a3 , og den min søn har nu Audi a4 cap3,2 ,, kendetegnet for alle wv !s er utrolig dårlig samlekvalitet, rust og mange el.fejl,, :fejl på DGS gear og motorstyring.samt alle mulige små fejl , der hele tiden skal på værksted,, så lige turboen ,som jeg slet ikke orker at beskrive. .uha..

#8 • Uppdaterat: 2020-12-27 11:51
saabnisse

Jag har haft många skitbilar, en del felköp, en del medvetet, men bortsett från ett par VW och ett par franska som köptes nya, är nog min första Saab, en 99-70 med 1,85 l Ricardomotorn den sämsta. Bilen hade gått 2500 mil vid inköpet och 6500 vid avslutet! Topplocket hade varit av 6 ggr under denna tid varav 5 ggr på garanti. Ny koppling och nytt frihjul, nya bromsar fram och en del småfel. Men en fantastiskt trevlig bil när den gick!
Det har blivit många 99or efter den, många bra, många mindre bra, men inte många överraskningar, En av de bästa var en som köptes som andra-tredje bil för 3500:-, kördes ca 7000 mil och såldes för 3500:-! Den fick dock en ny beg automat eftersom den befintliga blev misshandlad till obrukbarhet av ett par knådisar som nödvändigtvis var tvungna att se hur fort den gick på varje växel! De fick bjuda på utbytet, men jag fick lägga 1500:- på en låda från skroten.

#9 • Uppdaterat: 2020-12-27 11:58
Henrik M

Jag blir lite förvånad ibland hur folk som säger att en bil är jättedålig men ändå enligt utsago här köper fler av samma märke och ibland t.o.m. modell.....så frågan är, vart överdrivs det? I hur dålig bilen var, eller i hur många ex. det handlade om? Menar i detta fallet inte dig och gamla 99:or Nisse......

#a • Uppdaterat: 2020-12-27 12:19
saabnisse

Henrik, jag förstår vad du menar när man köper nytt, blir missbelåten och köper samma bil igen och igen!
Då känns det som att det är fel någonstans
Det är en annan sak när man köper begagnat och är medveten om de fel som är vanliga och som man kan och är beredd att åtgärda. Det är vad jag gjorde med Saab och VW, på den tiden man hade tid över, nu går den åt till annat.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.