Nästa artikel
Video: Vi tittar närmare på Renault Talisman
Video/Nyheter

Video: Vi tittar närmare på Renault Talisman

Publicerad 7 juli 2015 (uppdaterad 2 december 2015)
Vill du se mer av nya Renault Talisman? Här är ytterligare information om bilen samt ett nytt videoklipp.
Renault Talisman visades för första gången i går och ännu håller tillverkaren på vis information om bilen. Utöver vad vi presenterade i går säger Renault att utrymmet i kupén ska vara en av Talismans främsta fördelar gentemot konkurrenter som VW Passat, Ford Mondeo, Kia Optima och Skoda Superb.

20150707093432.jpg?itok=ChQBKBwZ
 
Exempelvis ska förarmiljön
ha en sammanlagd förvaringskapacitet på 25 liter, åtta av dem hittas i handskfacket. Utrymmet under armstödet mellan stolarna ska kunna fungera som kylfack, men bara hos bilar med EDC-automatlådan.
 
20150707093518.jpg?itok=s07jQbHo

Infotainmentskärmen har liksom hos nya Espace ställts i porträttläge. Skärmen hos Espace mäter 8,7 tum medan den hos Talisman är sju tum stor. De enklaste versionerna av Renault Talisman får dock nöja sig med en 4,2-tums display för medieanläggningen.
 
Den CMF-plattform som Talisman delar med Espace utgör även grunden till Allians-partnern Nissans Qashqai och X-Trail. Men senaste generationen av storsedanen Nissan Maxima, som lanserades i år, ska inte ha något gemensamt med Talisman.

Bilarna har snarlika mått men är utvecklade på två vitt skilda håll enligt Nissan. Däremot har Renault tagit hjälp från Daimler för att säkerställa att nya Talisman håller tillfredställande kvalité.

20150707093559.jpg?itok=elkAD1OH
 
Diskutera: Tror du att Renault Talisman kan hävda sig mot konkurrensen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2015-07-07 12:45
Roy J

Förstärker bara intrycket av en smaklig anrättning.
Återstår att se tester och priser.

#2 • 2015-07-07 12:56
Tvärnit

Förbannat! Det rycker i högerhanden och jag får spasmer i ansiktet, nej! nej!

Den kommer nog överkommligt också!

#3 • Uppdaterat: 2015-07-07 17:18
Raphael

För stor front och i övrigt ett ovanligt anonymt designspel för att vara Renault. Trist att det är en sedan istället för den klassiska halvkombin som har varit Renaults tradition i segmentet. Interiören ser bättre ut än utsidan dock.

#4 • 2015-07-08 12:13
Roy J

Shogun, en erfaren och kunnig motorjournalist har helt andra möjligheter att upptäcka saker än vare sig du eller jag vid en provkörning. Jag är ju direkt dum om jag inte tar till mig fakta och underbyggda omdömen från olika håll. Däremot behöver jag ju inte instämma i alla omdömen och åsikter och självklart provkör jag och undersöker ett intressant objekt själv så långt möjligt.
Jag har hittills aldrig varit med om att en motorjournalist bestämt bilköpet åt mig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.